Netfilx有套Notting hill 摘星奇緣都幾好睇

321 回覆
33 Like 315 Dislike
一睇套戲個腦就會響起when you say nothing at all

呢類小品真係好好睇
Hugh grant 有套叫about a boy
同埋Jersey girl以前有線電影台成日loop

愛情題材仲有letters to Juliet
Amanda Seyfried真係好正
依家Marvel+DC都仆街,即管睇下以後影壇發展會點。
繼續大Ip無限續集+翻拍舊作
Rom com呢D冇乜機會不斷拍續集既就唔會有人掂
近年搵到錢嘅就只有超級英雄片、科幻特技片,愛情文藝生活小品等好多都收得麻麻,冇人敢開

新一代睇戲又話唔想時間投資失利,要高 CP 值先睇,走晒去 YT 飛十分鐘版,但浪漫愛情戲要營造,就咁用十分鐘聽,套套戲個故仔都戇居居啦。好懷疑以後仲有冇呢啲片種
唔算過份啦

末代皇帝個啲呢
Notting Hill 其實真係好麻麻
不過靚仔靚女搭救
經典我認為係過譽
我諗唔使好耐會有人話
Netflix有套Titanic 都幾好睇
同意。
對我黎講只係得靚女,我唔鍾意條bad taste雞蟲。
Titanic之後真係冇再見過呢類現象級大作。
節奏舒服既 幾小清新
又未話去到好好好睇
Notting Hill有少少似現代版既Roman holiday珠玉在前難免比下去
00後唔識都正常 呢個年代太多選擇
細個無乜選擇 明珠台播乜就睇乜
都睇咗好多舊戲
When you say nothing at all係神曲
自己人笑自己人咪無事囉
你見過黑人用N word鬧人會俾人炎上咩

一講racist要拎Tropic Thunder講
如果擺落以家應該連開拍到開唔到
RDJ扮澳洲演員油黑自己扮黑人
不過早兩年傳過Tom Cruise想拍spinoff

講返romcom
呢幾年好興講女性自主但捉唔到神韻
係要講到個女主好撚勁咁但得表面個層
搞完一大輪遇埋啲自己搵嚟嘅困境
女性觀眾都投入唔到啦

反而好似BJ咁睇下女主角苦惱下啲日常小事,再送多兩個靚仔俾佢煩下,仲無腦仲簡單仲易投入
或者What’s your number?搵成堆男星客串再加Chris Evans賣下身材仲睇得開心
其實拍得好都會收得既
前提出到個Meg Ryan咁嘅女演員
rachael mcadam
根本成個故仔戇鳩鳩亂Q咁嚟
Rip^2
根本就係我哋呢班連登仔,日日睇AV
幻想隔籬屋個大波長腿青春無敵靚絕五台山嘅學生妹
無端端有一日敲我門撳我鐘問我借豉油
叫雞好閒啫
同埋叫雞有好多種方法㗎嘛
佢應該向李安納度學吓嘢
用返當時片種黎講 題材係幾吸引嘅
梗係啦,啲人依家睇開得幾秒片嘅tiktok/ig reels ,乜都要快,你叫佢地坐低睇個幾兩個鐘舊戲,搵鬼睇咩? 除非cut 左其中一段出黎爆紅嘅咪會有人搵囉
樓主順便睇埋 pretty woman 啦

新戲嚟
鍾意依套可以睇埋When Harry Met Sally
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞