Netfilx有套Notting hill 摘星奇緣都幾好睇

321 回覆
33 Like 315 Dislike
你知唔知佢叫隻雞咩樣先得?
如果樓主係女應該有種幻滅嘅感覺啫
但積尼高遜真係做得好好 其實唔好話西片, 有時睇港產啲小品劇節奏慢啲放鬆啲其實睇得都好舒服
rom-com我最鐘意係When Harry Met Sally
本身唔係好鐘意囂grant既人設
硬係好似而家啲emo毒撚
零理想零行動
而家諗諗下簡直就係飛機片
油頭毒撚無啦啦中六合彩變成人生嬴家
最後行紅地毯個幕唔該加返倒煙紅眼filter
Julia Roberts點解會揀返佢, 佢做左D咩, 唔是好記得
靚仔就更係馬龍白蘭地啦
呢套直情影響埋我愛情觀
男女同女人永遠冇純友誼
冇問題
各人口味唔同
克林頓都叫肥溫含啦
好醜既男同好醜既女會有
gay同les會有
痴線
樓主勁叻
咁冷門都識
我真係見過好多人話教父好似邊套邊套戲
貓屎先生都係大愛,一齊拎男女主角獎 後生應該頂唔順一個奄尖聲悶嘅大叔
唔同時間睇同一部戲都會有唔同感受
靚仔成咁,隻雞要比返錢佢就真
當年叫雞簡直係全球頭條
積尼高遜本人都似呢種不過無潔癖咁解
咁Jack Nicholson要演果種奄尖聲悶人見人憎OCD一D都唔易演
對比下我會諗起Tom Hanks演A Man Called Otto都演得唔夠佢傳神
A man called Otto挪威原版好睇好多
囂grant果段時間拍好多呢類戲

Music and lyrics
About a boy
Two weeks notice

都算好睇
連登老嘢召集
利申老嘢
好鐘意睇notting hill , 但係Bridget jones 睇左半集覺得好悶吸引唔到我
可能能我鐘意嘅係Hugh grant
講基督教有套Silence幾好睇

Martin Scorsese+Andrew Garfield+Liam Neeson
當然
N年前睇A Man Called Ove就覺得非常正
睇荷里活版完全冇呢個感覺
Hugh 確立左英國憂鬱小生定義啊

“I’m just a girl “咪揀佢囉
Notting Hill近幾年Viutv成日都播喎
冇睇過果d一定藍屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞