Netfilx有套Notting hill 摘星奇緣都幾好睇

321 回覆
33 Like 315 Dislike
但節奏幾慢屋企睇未必睇得晒
經典愛情小品
風水肖佳人, 樓上話齋, 呢類片嘅始祖。

人鬼情未了, 鍾意愛情片點可以唔睇。

情約今生meet joe black, 純粹睇男主角brad pitt, 其實anthony hopkins都好搶, 反而愛情線四平八穩。

90男歡女愛when harry met sally, 輕微搞笑之中探討愛情觀, 我覺得係愛情片中top 3。

麥迪遜之橋bridges over madison county, dap落有味, 年紀大睇先好睇。

四個婚禮一個葬禮, 都係一樣, 鍾意愛情片點可以唔睇。

暗戀你, 暗戀你while you were sleeping, 呢套算冷門, 但以前明珠台成日播, 應該好多80/90後都睇過, 愛情親情, 好溫暖嘅冬日電影, 聖誕睇都好夾。

jerry maguire甜心先生, tom cruise拍愛情片都好出色架。

電子情緣, 都係一樣, 鍾意愛情片點可以唔睇。

緣份的天空sleepless in seatle, 都係一樣, 鍾意愛情片點可以唔睇。呢套男女主角見面時間唔知有冇15分鐘。

真的想嫁你my best friend's wedding 其實女主好乞人憎, 結局竟然幾感人。

天使多情city of angels , meg ryan nicolas cage, 唔算好出名, 但都值得一睇。

白宮奇緣the american president, 以前未興炸白宮前, 會講總統拍拖。

the bodyguard一時醒唔起港譯, whitney houstone愛情片。

隔世肖佳人kate & leopold, 都係meg ryan愛情片。

一切從失戀開始french kiss, 都係meg ryan愛情片。
我當時係戲院睇, 好難頂
冧歌有情人、貼身情人都好睇, 單身插班生唔記得有冇睇過
好多都好老套
吹大咗
以前TVB都成日播啦, 冇睇過嗰D係唔係10後
呢套老片好嘢呢
最近都睇左,
為左聽When you say nothing at all
其實唔知點解係經典,
不過成套戲係幾舒服既
首歌1988年,老過呢度好多連登仔
以前覺得赤柱好浪漫,而家無人去咁
樓豬應該好後生, 好羨慕
when harry met sally世一
Meg Ryan啲80年代打扮幾趕客,男主角又唔夠靚仔,但真係越睇越好睇,仲會好like男主角
我見到個post個腦已經播住
細個同家姐入場睇,都唔知講乜
大個睇番好撚正
係,細個我係老師英文堂播,
除左首歌我其他位都訓左,
大個左再睇先睇得明
赤柱太多人,深水灣,淺水灣靜D又無咁遠。
不可能
吸毒樣
英文堂有得睇咁好
同埋見到有人唔識就覺得自己老喇
男主角直頭柒柒地
細個覺得去呢啲地方好大件事
要專登轉車入去 所以會有期待
而家乜都咁容易就變到好廉價
Billy Crystal
但公認係歷年最佳奧斯卡主持
劇本寫得好,對白又精警好relatable,兩個主角性格好唔同但好有火花
https://www.youtube.com/watch?v=g4ODPyUxLNw
講起奧斯卡啲host都至少柒咗十年八年
對上一次有feel 係James Franco x 大波ann
the bodyguard 護花傾情

有聲 ~I will always love you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞