Netfilx有套Notting hill 摘星奇緣都幾好睇

321 回覆
33 Like 315 Dislike
不過唔緊要啦,佢開個post又俾左機會大家講下舊戲。
以前喺香討電影版有個外語片題,算係一個分享題目
個樓主啲文好支那style, 但全部繁體字, 完全冇絲毫廣東白話語氣
我仲以為佢係支那人, 我承認真係有眼不識泰山, 原來條友100%香港人
點解咁講,因為所有外語片同演員譯名全部港式, 仲已經係失傳咗
我意思係你上網都未必search得到, 但佢就乜資料都有晒, 原來係個有料之人
所以我先至會話可能係『真人不露相』刻意扮膠
愛情輕喜劇最黃金應該係90年代,個陣仲未乜有咁多CG大片,愛情輕喜劇呢種投資唔大,最可能就係主角片酬又可以刀仔鋸大樹嘅片好受片商歡迎,所以出好多。

90年代有好多愛情片,大部份票房唔錯
Jim Carrey式嘅喜劇都係,條友賺到盆滿缽滿
依家真係搵鬼睇, 除非加入懸疑恐怖科幻...元素 否則實蝕本
咪就係pretty woman帶起,低成本,美國上足成年,收4億幾,賺到笑。
香港有個網叫playitagain, 入面有齊晒港譯電影名,希望個網可以keep 到落去
香討個高人仲成日講N年前啲八卦新聞仲貼埋圖
呢啲如果唔係有料到,普通電影發燒友係做唔到
睇文筆應該係個師奶嚟, 估計以前可能喺報紙寫影評
宜家興boy meet boy
或者( fat black) gal meet gal
我明冇得比靚又冇演技第一個諗到一定係angelababy
但我重點係julia靚得黎都要有演技套戲先會好睇
如果00後唔識好正常
Angelababy個口大過Julia Roberts
真係宜家拍唔番呢啲戲
另外可以睇吓silver lining playbook嘅... 嘩原來都十幾年前
仆街12年
仲記得佢上映,J law拎oscar
經典還經典
呢套戲其實點解會係rom com?
段關係非常toxic
julia roberts永遠都係有需要嘅時候先搵Hugh grant
意外地被記者發現又發Hugh grant脾氣
到片場嗰幕其實都已經好清楚佢根本無將Hugh grant放喺重要位置

最恐怖係一班垃圾friend仲推Hugh grant落火坑
完全唔知咩事
書局無咗 變咗套戲嘅概念手信舖
真的戀愛了
其實成個故事說服力都好弱
無啦啦鍾意左hugh grant 然後散左之後 又咁公開地咁係返埋一齊

如果貼地嘅愛情電影, 真係推左 blue valentine 同埋 Before Midnight
其實我睇唔出佢真係有鍾意過Hugh grant
Hugh grant對佢嚟講似係種新鮮感
有啲似有錢人突然間食一次大排檔
都未計佢本身有男朋友

如果個故事發生喺香港
女主角一定俾連登仔話係臭雞港女
你呢2套睇到人對婚姻無希望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞