一人一個 smart phone 面世前嘅生活點滴

954 回覆
1648 Like 19 Dislike
我宜家都記得
公公婆婆成日問食咗飯未
用過lg 同埋唔記得咩牌子
一樣咁撚lag
同台send sms
駁線3個人煲電話粥
想出街聽歌要買mp3
可以拎出街打機既得gameboy / psp / nds
唔識路就問人 冇得GPS定位搵路
用屋企電話約人出街講時間地點 真係不見不散
依家連屋企人電話都記唔到

自動save哂
有電話薄

星期六日會掛住想知下星期動畫播乜
記得細個放假 會同屋企人一齊去租碟舖租幾套碟
個個禮拜就會一齊係屋企睇戲
以前有錢人先有錢去旅行
會買game書同coco/快樂龍
屙屎恩物
Roadshow因為無收入都收左皮好似幾年
訓覺前聽903望窗
以前好鍾意聽1872 遊花園 但係佢地轉左做3叔公園已經無興睇
日日渣果條路就係,新地方如果冇導航最多可以去到果個區,但邊條街都要去到再問人
同一條友黎?
-每日最期待MSN…Invisible扮offline 等女神online之後再online吸引佢注意

- 聽電台,傾電話3 lines,Yahoo桌球篤波睇拍賣
- 睇人Xanga, 再去朋友個Flash尻畫野
- 一個keyboard4條友玩小朋友齊打交
- 去德福打街機射籃球玩拍拍機,去淘大 / 九展碌齡
以前覺得Roadshow 個 Vien 幾正 但之後就唔見咗人
呢句好熟 有聲

何仔公
但係已經唔記得咗
有v其實係咩黎?
電話影低?你指smartphone?
我都唔記得了 應該都係防俾人捉嘅手勢

同埋上捉上下捉下
Exam 有啲印象
唔夠膽去啲未去過嘅地方,必定要去就提早幾日去試路線
小學好鍾意周杰倫
會print張歌詞出黎然後用mp3聽住黎學唱
好美好
打機風氣盛行好多,幾乎每個會上網既人都有打機習慣,但當年風氣唔慣俾錢買正版,好多時都靠破解版打機,睇劇睇戲就bt/foxy,睇波就sopcast/acestream

上網仲係標籤為年輕人專利,上得網基本上都係後生仔,無今日咁多中年kol 出文又出片
再揸耐啲又會開番

不過唔係睇路係睇快相
仲會幻想可以同人哋有下文
覺得應該係3GS,因為已經開始多人用(自己都係由3GS開始);An機唔熟,所以唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞