Samsung Galaxy 討論區 (297) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
watch ultra samsung wallet or google wallet 都好。

我張匯豐信用卡加唔到去手錶,現經匯豐將問題轉過去佢地IT部跟進。
渣打就一切正常。

大家watch ultra加到匯豐卡嗎?
先達有無得買fold6 外mon貼?

之前幾代用呢個錶面都有啲LAG
今代又夾色又順
其實都冇乜用 係見佢大電可以長氣啲同望落易襯衫先買
最後都係睇下notification同埋Find my phone
本來想就噉買 Watch7 44mm BT 就算
不過對比 Watch5 40mm BT 好似唔太大分別
本身我都係諗住買w7 44m算
不過唔想一日一充 所以直上ultra算
我唔想兩日一充至上 Ultra
去小鴨幹線官網跟佢指示整
望過實錶真係幾靚

不過好似話錶面會下放,用住先頂住 反正我只要用最基本功能

淨係出街先帶
呢隻錶面唔係跟機
我知,另一個stock watch face都係好靚

用過facer / watchmaker一堆最後都係用返官方,最多widget顯示到
外賣同某d app payment點解仲係無得用Google pay
下下要save credit card info,好驚俾人盜用
so far 唔開AOD 淨BT 一個鐘3 4%左右 該捱唔到兩日俾盡都係日半
唔想買肉酸到爆的google watch又想keep checking 身體的device
Apple Watch Ultra 2
samsung wallet
虛心求教一下,我搞極都過唔到張匯豐入去。
打去匯豐CS都幫唔到我。
封閉式系統唔會用。。

唔會用apple 野。 除左當年部apple II

Steve 憎佢但佢有料。 而家gaycook. 直頭整死緊apple.
起邊有得dl ,我用緊gw5pro
有冇keyword 我見google play冇
我係係電話samsung wallet入左hsbc卡入去,打電話去activate。
跟住先入落錶到,呢步我記得係唔洗再打電話去
你可以去apkmirror search Ultra Info Board就可以
到點樣放apk入錶,你可以去google search
youtube vmg upload apk to watch
就 ok la
我都係冇dl all呢個option喎,撳完條link就變google photo相簿咁
flip5 轉 flip6
定轉fold6 好
我係add到入電話,但add唔入錶,入完資料load左2分鐘就失敗😭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞