Samsung Galaxy 討論區 (297) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
咁耐嘅機就放過佢啦
所以其實Samsung都用緊生態圈綁緊班用家
唔用哂佢啲嘢硬係會爭少少
你結果都係要All in Samsung
已轉s24u ,部10+ 變左 床上機 ,床上就手過 s24u先
恭喜
S10+係真係好輕身
Google photo 同 onedrive 又係唔知點揀

選擇困難
買Microsoft 365 有埋OFFICE
Google One只買100gb set低resolution 當買second backup
唔好意思 ,想問有冇啲咩好嘅廣東話輸入法類似chrome個google input tool? 唔知點解都係google出, 但係gboard 個廣東話輸入法啲拼音scheme好唔同, 有時 唔記得隻字點寫諗住用廣東話輸入法, 但都係拼唔到出嚟
15w 火牛
同埋一個盒套。(原價好似2百幾)

Google drive點都方便啲
google photo whatsapp backup果啲
我一陣試下著返部s10睇下有冇呢句彈出嚟
但係google photo 既話
如果我係gallery del 相 google photo 又唔識自動del
onedrive 做唔做到同步?
我直接用google photo個app 唔識答你
我都用左好多年gboard忍痛為AI轉用samsung keyboard,有好有唔好,主要操作一時三刻唔慣啫,但功能多左

起碼耳機可以用d再靚d既tws唔駛被逼用air pod都唔驚靚既tws駁落ip會哂左
用快速共享QR code share再dl,做多一個步驟,但起碼send到先
官網買fold 優惠券變左送soundbar
屌那星
由於反應熱烈,特選用戶預購Galaxy Z Fold6優惠 - 音樂畫框 HW-LS60D已全部換領完畢,禮品現時更改成S-Series HW-S61D soundbar,多謝支持。
10月wor

Galaxy Tab S10+及Ultra及Galaxy Z Fold6 Slim(韓國)及w25(中國)都於10月上映,睇嚟會有記者會。
明白
我成日以為係張8達通實體卡
即係另類方式反映flip賣得唔好
Fold都好過佢
想買tab係咪應該等s10
想請教下大家,我有40幾gb other files, 其實係咩黎?有冇方法del 左佢
成日清相,但個other files 就愈黎愈大,唔想因為唔夠storage 而換機
other files 係app data or cache

試下wipe cache同睇下邊啲app data唔用又過大

btw我23u都係256gb,system先係15.7gb,other files 都只係15.xgb
Samsung Keyboard冇得用粵拼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞