[KPOP] K-POP 2024討論區 (20)

1001 回覆
5 Like 10 Dislike
唔使攞防彈出嚟啦
佢哋成日話對方係豬,呢啲cap圖可以有100張
不過人哋係善意friend底開玩笑
Newjeans係俾老闆辱罵
你班女俾閔大媽鬧到咁都接受到,係咪食咗閔大媽啲巫術糕點啊
究竟啲對話圖幾時先有time stamp
留意下Hanbi yubin(現非hybe籍)都喺度
我會報去triple s 同相關agency
導狗涉嫌侵犯兒童肖像權
睇吓到時邊個好笑
識撐一定撐肥房
Hybe有錢公司飯又多又惡,唔洗講對錯,人多口水都可以吐死人
閔媽嗰邊自己執生la,輿論就係人多有著數,要怪就怪自己得一隊
今次係我柒左…
估唔到BUNNIES咁細心留意到
對唔住
sls
屌你條友認真定真心膠嚟
dispatch嗰堆係自己整圖唔係cap圖嚟喎
完整對話圖根本就冇流出過
丹寶
咁多個入面佢同貓最上鏡
好彩你肯做嘢
欣賞閔系鬥士獨戰公海

gigi公開處刑爛牛
"虛假舉報IU抄襲"的網友未出席損害賠償訴訟
因對歌手IU提出虛假抄襲指控而被起訴的A某未參加損害賠償訴訟。

24日,首爾中央地方法院民事29單獨法庭舉行了IU針對A某提起的損害賠償訴訟的首次辯護日期。

當天的庭審中,A某及其代理人均未出席,只有IU方面的代理人出席。 IU的代理人表示:「目前被告居住在美國,我們希望透過耗時3至4個月的美國法律程序來確定被告的身分資訊。」法院接受了這項請求。

法院表示:“明年1月法院將進行人員調動,因此希望在此之前結案。暫時先進行推定(後續指定),一旦確認被告身份信息,請申請指定日期。”

A某在去年5月向首爾江南警察局舉報IU涉嫌違反著作權法。提交的舉報狀中涉及的涉嫌抄襲的歌曲共有6首,分別是《粉紅鞋》、《好日子》、《BBI BBI》、《可憐》、《Boo》和《Celebrity》。其中,IU參與創作的歌曲分別是《Celebrity》(作詞/作曲)和《BBI BBI》(製作/作詞)。

最初,這次舉報針對的是IU未參與作曲的歌曲和未參與創作的部分,因此在法律上不成立,最後被駁回。

在抄襲嫌疑提出時,IU方面表示:“我們已知悉在部分地區散發的基於虛假事實的抄襲嫌疑帖子和毫無根據的謠言印刷物”,“對基於虛假事實的無端第三方舉報和傷害等犯罪行為將採取強力應對措施,不會停止。

因此,IU方面對A某提起了名譽損害、人權侵害和誣告等行為的損害賠償訴訟。
煙鏟白粉婆就收番埋na
俾nj騎住咁耐谷住谷住就摺埋係屋企打丁na
唔建議衝出黎
你勁嬲
想知邊位成員肥到要咁樣鬧
對住gigi呢啲nobody都咁嬲係jm9
你知唔知點解成個post淨係覆你
你呢d低級引戰狗正常冇人理你
訓唔著做下好心覆下你na
@李知恩 你覺得係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞