佛牌討論 正牌(25)

978 回覆
2 Like 8 Dislike
可以 但係你可以理解成有啲熱門嘅已經俾人搶購一空
會唔會有啲網站列咗幾時邊一間廟有法會可以求牌?
可以去旅行順便求塊牌
梗有,唔少。
而且唔一定係屌老母,好似之前有條友話人地餐廳唔整素俾佢態度唔好,係冇屌老母呀,但嗰種心態較唔要得,唔知佢係咪宗教原因素啦
盲盒應該唔得,因為佢一箱箱咁賣,你唔會俾幾皮嘢買紀念品啦。
其次,一箱箱咁買,咁箱數又唔會好多,相熟嘅都買得7788
咁普通人買佛牌個門檻都好高
或者有冇方法直接搵泰國嘅牌商
好似香港咁上網買完寄返嚟
大家有時間可以睇哂呢條片 兩餸飯師兄希望有所得着
https://www.youtube.com/live/sLimtVqLU7k?si=E31u0HJ0T5TxVang
咁香港食素除咗自己煮
基本上都可以話無啖好食
又或者好貴
我指盲盒特別係阿贊速嗰啲,先要成箱咁
普通佛牌睇廟啦,小心有啲廟入面賣牌嘅未必係廟方,可能都係租租,未必保真。
不過好似屈白欖,幾百就有白欖佛,又有資料睇,有幾個龍婆搞,幾好
始終佛牌都係方便信眾,好多廟都好容易入門
你信天父咪仲灰機,同樣嘅命運,你用業報都仲有得解,如果用基督宗,只係神嘅安排... I just want to play 9 u
認真學佛受左戒的佛弟子 我諗佢一言一行都會諗清楚先會做
曾經都返過下教會 但太多問題根本解答唔到
Where
點解會覺得問咩都可以係聖經搵答案
咩都靠耶蘇打救過渡,自己無責任搞好自己個人生

信佛已經係教你點睇清世間,點樣做,點樣一步一步掌控自己人生,一步一步離苦

人生難得,接觸佛學善知識更難

的確信基督教輕鬆啲既,人生上既所有既責任外判哂比耶蘇,如果人唔想自己精進,的確轉會舒服啲
一個以希伯來人為本位嘅人格神,好難經得起時間考驗
小心咩先
上帝自己都唔負責任啦,咩都佢做出嚟,做完唔好又講到佢冇錯咁,一個唔鍾意就發細路仔脾氣
金屬可以有官材釘
多謝你見到你個post都有安慰下我
但呢刻嘅心情,我冇可能慢慢去聽兩個鐘
可能師兄你修為好高啦,經歷咗好多啦
我自問俗世人嚟嘅咋,而家未去到「信佛」呢個Level,甚至乎我認為我自己連呢兩個字我都未明白係點解
咁你認為係信天父點解?
純粹心靈寄托

我開始明白點解相信天父
信天父同其他宗教有咩唔同?
點解信天父就係純粹心靈寄托?
信其他宗教可唔可以心靈寄托?
唔好咁多點解啦我唔係宗教哲學博士

或者講到尾,就係亞洲人嘅思維文化,覺得信佛拜佛,應該會有啲番返到嚟,當你發覺原來一直都冇,咁你就覺得都係搵啲心靈寄托、等自己好過啲,而大家都知搵天父就純粹心靈寄托,唔會有啲乜嘢得到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞