佛牌討論 正牌(25)

978 回覆
2 Like 8 Dislike
我見呢到都開過d關於佛牌既post
但都有好多誤差,有沉迷陰法鬼靈
有無理智急病投醫俾人劏
我都係用家之一,知識唔算深,但會自己花時間睇書研究
接觸原因係,人生有好非自力可解決既問題,有時我地用盡力都差少少機會,機緣巧合接觸第一塊佛牌。之後發覺有改變,所以就去到今日
大家或者可以討論下
由於命理術數由古至今都屬於九流既偏門話題,所以就乾脆開係吹水台。大家當生活奇聞傾下,唔好當一門嚴謹科學

https://t.me/fateisanon9term

注:這是我私人tg ac , 原意是方便一些網友有敏感問題不方便公開講,或者沒連登ac的人

支持
LM
感謝師兄開貼
Lm
Lm
lm
咁樣講啦,其實香港好多上左軌道嘅ngo, charity,都有機會食水深嘅問題,個人觀察結論
1. 一般嚟講,動物類嘅多數係鍾意小動物嘅人發起,單頭比較多,所以多數都唔係太有錢又會真係做
2. 持牌嘅應該要向政府申報,可以嘗試搵吓有冇公開文件搵到
3.除非爆左大獲,或者佢地有啲奇怪舉動,否則我鍾意機構發心就會捐
4.始終,佢地都要食飯,食水係必然,而如果完全唔捐,真係會影響到一啲弱勢
5. 至於實際個機構係咪食水太深,或者受助人係咪值得幫,喺前面幾點都考慮左之後,已經超過我控制範圍,我發心正確又做左一定研究,佢地唔好,個果佢地受啦
屋企人留低左啲佛牌,唔帶走,我又唔帶。可以點處理
重貨散極都未完
Carousell,俾泰國廟
我見出面$100都有…
LM
可以攞去太和廟或者轉贈俾人都得
咁幾千買嘅係真係9菜... 不過好似ace話唔知點解平版早出左,可能係呢批。上年啲盲盒就收返出廟個數但港紙 即係4倍到,有啲單頭網絡牌商,真係可以做平好多
咁重貨
用平時普通銀鍊戴佛牌有冇問題
無問題 帶得舒服就得
我睇落似陰牌都可以拎去寺廟嗎?
冇相好難判斷是否陰,但陰交俾僧人處理最合理,網上有一說,叫人點香放河邊,唔建議
LM
最近戴龍婆實韻嘅神獸崇笛 唔錯唔錯

重點係管理員同埋專家不受此限
叮叮叮叮咪就係管理員定專家
費事其他人搶晒佢啲生意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞