佛牌討論 正牌(25)

978 回覆
2 Like 8 Dislike
呢啲嘢有個learning curve
淨係搵邊間信得過已經搵好耐
然之後仲要搵邊塊適合自己
再去研究吓邊個師傅
搞完一大輪
都好似係一知半解咁
打坐念經
供佛齋僧
以前睇過有個故仔
講有一種油
一靠近啲陰牌就會變黑
咁你點知你前世做過咩事?
可能你前世係日本兵
又來日本兵李鳳儀
我主張唔好將今世嘅嘢帶去下世,咁公平d

咁搞法,我遲早轉行信天父
你主張
其實你只不過係信佛牌,而唔係信佛
如果你怕請到陰牌,提議你去請崇笛,藥師佛,錢阿啦等有佛法相嘅牌,就一定唔會有陰牌
田七果套幾好睇
試過低谷期,求極都無
覺得三衰六旺真係無得避

宜家有少少人緣,工作順利就算
叫一期禪定法相,名都改埋
係囉,但係個個叫阿贊速爸爸嘅次次去廟,次次見師父都影,咁不孝架咩
第一批拎嘅牌商就會炒到,第二批可能微利,唔係直接攞貨就祝君然啦
搵食嘛,不過直接咁講好過用信仰包裝
又袋左一筆,商唔商業牌真係唔care
經濟差左係真,而且係越嚟越多直播,拍賣,變相比較空間都多
而且請到後來,咩師父咩法相夾,都會好清楚,戴開又冇必要試新
Yes or no 啦。
有啲佛牌落左法,唔係純佛道嘅2
阿贊只係老師咁解,可正可陰,例如阿贊仲係德高望重嘅正法阿贊,所以還是都係多做功課

仲有,千萬不要單純相信牌商講正法正料,問清楚係咪冇靈,係咪冇碰派,如果佢唔直接答,唔請。

如果佢答有,除左龍婆添,龍婆沙礦同古巴傑士達,我唔建議新手請。或者乾手淨腳,新手淨係請灣料金屬唔洗煩
坤平好大路
四面神都有幫助嘅
係,有啲牌商都唔會再請,未必係有問題,但隨住法相同師父都好齊,都有一百幾十塊牌,想精啲都係揾專家算
學下佛理,理解背後意思都好緊要
好多人只係守戒,例如食齋,但日日點火頭屌人老母,咁食乜都把撚
靚就... 見人見智啦,但年年咁玩,審美都疲勞啦
真係有啲咁嘅人?
而且鬧人都算係妄語,五戒之一
況且可能佢日日食肉飲酒都可以鬧人
所以big picture 咁睇
佢食住齋咁樣鬧人都好少少
不過最好梗係將佛教當成係一種人生哲學rather一種信仰
黑盒 泰45000一盒
a哥黑盒賣緊450hkd=泰2025一盒
賣晒50盒就係101250-45000
變返港幣即係執12500左右一盒
前晚好似開咗兩盒

紅盒 泰200000 一盒
綠色聽日再睇下泰國幾錢盒
叮叮婆睇唔明佢打乜
紅色1200hkd唔知係買兩盒送一盒綠色
定係1200hkd盒要買兩盒先送
綠色1000hkd 3盒
其實可唔可以自己去泰國啲廟度求?
我意思係唔識人
當買紀念品咁買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞