佛牌討論 正牌(25)

978 回覆
2 Like 8 Dislike
2560有出過小立尊
想入白欖一
好牌
各位善信:

結夏安居日子將至,觀佛寺將於2024年7月21日舉行一場小型法會,時間為上午十時至下午四時。當日龐師傅將會為大家頌經祈福,作功德迴向。歡迎大家撥冗光臨。

本寺已為善信們準備素菜午膳,費用全免。當天不設穿梭巴士往返九龍城及觀佛寺,請各位自行上廟。由於廟外車位極其有限,請各儘量使用公共交通工具。

各位義工如有閒暇,歡迎於當日上廟幫忙派飯及其他事宜。謝謝!

祝 平安喜樂!
元朗觀佛寺
睇到嗰時已經3點
唔緊要 下次
龍婆浸蘭象神魯士
白欖,督哈
預算$2000買唔買到
紅銅應該唔洗2000 我個尊旋拍都搵 好似1200定1500 有埋卡 但擺多過帶

盼百間那朗
四面神
婆旁 蓮花
Um….
話口未完今日ACE攞咗出嚟拍賣包埋鍍金殼$2000成交
件牌下年先出

肥佬一早準備好
新手一律推介白欖四
岩岩訓左陣 訓醒見到 原來泰王生日都會舉行法會 好似只要係泰國廟都會舉行 但我今次無緣出席 要去慈山寺受五戒
各位善信:
為慶祝「2024年7月28日泰王拉瑪十世瓦吉拉隆功(His Majesty King Maha Vajiralongkorn)72歲誕辰慶典」,觀佛寺將於 *7月28日(本週日)* 舉行一場小型法會,時間為上午十時至下午三時。當日龐師傅將不出九龍城,並會在廟裡為大家頌經祈福,作功德迴向。歡迎大家撥冗光臨。
本寺已為善信們準備素菜午膳,費用全免。當天不設穿梭巴士往返九龍城及觀佛寺,請各位自行上廟。由於廟外車位極其有限,請各位儘量使用公共交通工具。
各位義工如有閒暇,歡迎於當日上廟幫忙派飯及其他事宜。謝謝!
祝 平安喜樂!
元朗觀佛寺
想問吓師兄
慈山寺三皈五戒係咪一年得一次?
可唔可以淨係皈依?
唔清楚係唔係一年得一次 我到時去到幫你問
可以淨係皈依 如你受五戒 佢都會問你想受幾多條另外受左可以食肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞