唔鍾意揸車,但女朋友好想我揸

400 回覆
66 Like 875 Dislike
分手啦 唔好害人
香港做男人就咁卑微
叫你咁辛苦唔好揸
就當初唔會受啲八婆同事、港女朋友影響見人有我有啦
一句「想男朋友車我接我放工」樓主就要開post集思廣益
首先:點解你要接佢放工而唔係佢接你放工?
Ok,當女朋友遲過你放工日日OT先計
其次:點解要男朋友揸到車先接到放工?
再者:你天真既女朋友有冇諗過養架車即係富養多隻寵物既價錢?
佢咁得閒向你提出要求
不如叫佢首先做下資料搜集
買新車定舊車?點解?
買新車就貼膜否則裸跑、買舊車就保養blablabla?
車位係供定租?
屋企樓下有冇停車場?室內定爛地?
室內貴少少又afford到?
爛地好抵但一個黑雨會唔會變成將軍澳水舞間?
都已經未問佢牌費?保險?點樣去運輸署搞牌簿?
乜春野都唔知交哂比個男人理
咁所以呢?佢事實上對「買車」呢個議題貢獻左啲乜?

我同為女人
我老公有時假日想揸車帶我同我屋企人出去玩
但諗到佢平日翻工已經好攰
都唔忍心叫佢放假仲咁用精神去揸車
你女朋友仲好野
平日都叫你去揸
你究竟平日係好得閒?唔洗翻工?定富二代?

平時見到啲連登仔無原因仇女覺得佢地冇腦
但有時某啲港女真係害群之馬幫唔落
屌拿星 講咁撚多原來牌都未有 收嗲啦 成個弱智pussy咁 呢樣唔識嗰樣唔得 仲要左右不分 講撚到自己要考就一定考到咁
睇高智能方程式先
呢d 係連登算係好過d 膠post
除咗鍾唔鍾意揸車之外
仲有另一個問題就係錢

樓主人工幾多? 真係養得起車?
車都未學咁L多嗲
你而家報考 當你1 take pass 都係年幾兩年之後嘅事 到時都未必係呢個女朋友你係冇興趣嘅就點都冇興趣 唔好勉強自己
佢係要虛榮感
客觀事實,香港又塞車,好多撚樣揸得仆街
加上你本身都拒抗揸車,所以大家理念唔同會好辛苦

結論 換左條女
樓豬弱智
On99
天生唔鍾意真係唔好揸,會好嘥精神
真係有車先明
香港塞車,排停車埸,連入油都要排根本就冇樂趣
想當年未有牌我都覺得養車on9
一考完脾就忍唔住出車
呢啲女要來把撚的,唔好撚制呀 🙏🙏🙏
如果返正常office 工,又住巿區,係。
講到己經考到個牌咁
喺香港揸車係擺黎賤
渣地鐵應該易啲唔洗分左右
我雪藏牌左十幾年一路都對揸車好無信心所以一直拒絕買車(比人要求左好多年)
我都好明你個concern

有啲原因之下少少比迫要買車
借人車加自己租車揸下跟住就買左架平車跟住揸一個月基本上都無信心問題

其實揸多啲就無事小心啲其實無乜嘢
你加多個p牌應該再安全小小
其實揸車好撚易
唔好諗到咁複雜
我考車嗰陣都係好騰雞
考完即買車 揸返一頭半個月就熟晒
我可以好肯定同你講唔會

我因為小朋友原因要學車同揸車
學果陣已經想死 一聽到學車就煩
然後考到牌屋企有車最後都無揸過
見到架車就覺得煩 揸車仲要勁辛苦
可能我揸車太屎 真係享受唔到當中嘅開心
就算落雨同宜家咁熱 我都係uber出入
要你接收工都係為左ig po story
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞