唔鍾意揸車,但女朋友好想我揸

400 回覆
66 Like 875 Dislike
你女朋友殘廢定弱智
咁大個人自己返唔到屋企 要人接
睇開頭以為你有車牌,睇埋落去原來仲未有牌
你報左去考一次唔合格咪同女朋友講肥左囉,即使合格左都一定唔係呢一年內既事
揸耐咗就識分左右再唔識都有地圖睇
英國考到牌4個月
差唔多老司機mode了
遇事不驚,反應唔切就行慢啲/唔行住
行錯路就兜多個圈/靠邊停/照行等GPS relocate
揸車原則係安全至上

不過香港司機唔要命的
下次返香港都係搭地鐵算
好撚得人驚次次uber/taxi都差啲撞車/俾人撞
分手可能係最好
學都未學,講經咩
放心最後你一係麻木,一係每次揸都懷疑人生
我已經解決左你90%問題,有牌有車技術正常認路能力良好
係外國揸左右軚都無問題,自駕遊覺得好輕鬆

但係香港揸一樣覺得有壓力,每次見到高速公路快線班友貼住去都驚唔知幾時累死自己
自己做行人過馬路果陣又覺得班司機戇鳩,見到斑馬線啲人要過停咁近把撚
錢唔係問題咪請個司機 兩皮嘢一個月
揸車我ok 幾好feel 不過極怕搵位泊車 同養車啲冧嬸嘢 好怕麻煩
連登仔會話香港咁方便 唔揸車都得啦
但為左想伴侶揸車接放工而迫一個對車無興趣又無motivation 學車嘅人去揸車真係好痴線

講左重點
咁樣好辛苦的
又用好多錢

樓豬成篇文都講自己點解唔想揸車
買架車請個司機
信我 跳上架車你就會想揸
唔想揸都可以拎左個牌先
真心想知有無人收工做司機接女朋友,女朋友會幫手洗車同清潔內籠?
咁小嘅決定都可以咁多睇法
師兄閲讀理解拎A🫡
“高速跟牌揸行中線真係好少出意外。啲出意外嘅通常係自己手車唔得又過分自信嘅鳩屎車手。”

依句好認同,小心駛得萬年船
屌, 牌都未有就諗接送
你排得期考得嚟條女都比帽你戴咗幾鑊
俾樓主考到個牌出嚟 手車應該都唔會爽得去邊

喺迴旋處等到車影都冇先出嗰種

我原本都對車唔係好有興趣
諗住幫下手 老公又有車 就去學
學車果陣覺得幾好玩
但考完牌真心唔鍾意揸車
覺得揸車好大壓力 慢啲又畀後車呠
搞到冇乜信心去揸
郁啲就會話你唔愛我喇
如果你係富二代唔洗番工唔憂養車, 建議你去學打法下時間
如果唔係, 就叫你女友請收皮
睇一句就覺得你女友9成係港女格
等等,寫埋篇文先打燈出
仲以為你有牌諗買唔買車
原來仲學緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞