唔鍾意揸車,但女朋友好想我揸

400 回覆
66 Like 875 Dislike
睇第一句都知無牌
睇到最後既感想係
唔知考完牌個女朋友仲係唔係到
講得好
樓主pin this la

可能佢地生活唔係好需要計住計住駛費
但為左想伴侶揸車接放工而迫一個對車無興趣又無motivation 學車嘅人去揸車真係好痴線
換左條女啦 垃圾
CLS 想咪叫佢自己學囉~
我初初都對揸車冇乜太大興趣
覺得坐的士冇咁煩
不過揸揸吓 就習慣咗囉
你考咗個牌,真係坐上架車先講鍾唔鍾意啦
乜7都冇就吠
補充一句
養車好貴
你有定心理準備
係唔係男人黎架,揸架車姐,仲要牌都未有,講到好大件事咁。

揸左20年+,18歲老豆迫去考,當時完全冇意思去學。但學完攞黎溝女真係好正。仲播一路向北做毒撚,播Usher Slow Jam 車震啦
如果返朝9晚6揸車好大機會要塞車, 無你想像中咁爽
我本身鍾意揸車,18歲1take過考完牌就發覺養車唔平,揸車又勞氣,又怕撞到人,所以放棄左
拎咗牌試下揸下先,試過真係唔鐘意咪唔好揸
以前同你諗法差唔多,無咩興趣揸車,而家都係無興趣,不過而家唔會再去等巴士的士
on9講一大堆野原來牌都未有 連車都未學
Road rage就唔好諗啦
有起事累己害人
死港女又要型又要威養架車幾千蚊個月 曬撚曬d錢
揸車好難咩?路痴既其實而家有Google map就唔怕 仲會提你仲有幾遠距離就轉左定轉右 塞車既又會俾建議你行第二條路

我係香港住個陣都係冇揸車 臨搬去美國前先急急腳去考車牌 俾自己有個準備揸車會係點 到最後跑馬地試場1 take pass

入到美國搵教車師父操返幾個鐘因為呢邊行左軚 之後又1 take pass就咁樣我係美國每日揸車出入已經5年

初時我都好怕揸車 但環境問題我又冇得唔揸 揸揸下又開始已經冇乜野
唔係咖 連登仔話2take pass先係廢柴
叫佢換個的士司機做男朋友
屌你老母,男人老狗連牌都冇
男人一定要識揸車㗎嘛
我就揸車同條女去街拍拖
你慢慢同你條女迫巴士啦
真係痴撚線男人老狗冇車牌都算 仲咁撚多廢話先係死罪
停車場3,4千
保險,牌費除開1千1個月
架車未出停車場已經一個月4,5千
轉個有個同事/上司日日揸車接佢放工好快會擘大隻腳流哂白汁有貪慕虛榮思維嘅女人你做定心理準備帶帽啦
屌 吹成10頁
都無講想話學揸乜車
九成都係2A/1A 啦
仲有可能係完全唔識
唔使男朋友架 呢啲女有男人車佢就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞