唔鍾意揸車,但女朋友好想我揸

400 回覆
66 Like 875 Dislike
認真,我都養得起,但講真我都唔鍾意。原因:
1.明明坐係個巴士/地鐵乜叉都唔洗諗訓下睇下YT就到站,仲乜要花精神?都未計維修保養架車的時間....
2.有條痴線的沖出黎你撞死左佢或你唔小心,你/你家人成世就慘,你坐監留案底,家人唔知食咩
3.唔小心撞正靚車....賣樓?人地靚車撞你,你又係咪走得甩?
PS:以下咁多單,你有幾大信心避得晒?
https://www.youtube.com/results?search_query=%E4%BA%A4%E9%80%9A%E6%84%8F%E5%A4%96
同佢講每次停車都要揸佢波,佢肯嘅咪揸囉
樓主
我都對車冇興趣
而且左右不分,例如人哋叫我轉左,我有機會扭咗右
不過而家都俾人迫咗去學
係囉唔使自己學架,女朋友似係考慮養車成本啫,你接受到同佢分擔成本,佢考佢揸咪得
師兄,呢類女人好易俾人搶走
有條仔揸架靚車接送下就搶到
做乜一定要人接佢收工?
識過個有車牌嘅新女朋友
其實話左右不分嘅人係真係誇大咗定係點,就咁行路呢啲已經係基本方向認知
你唔想煩就考自動van, 最易
真係鍾意玩控制車嘅就棍喇,但你預冇咩可能一take pass
有牌先討論喇
牌都冇諗乜撚
樓主有料 問完問題完全無視哂所有車台巴打啲建議 覆都冇覆 咁你自己都同條女溝通到 仲上嚟問意見做乜
學車師傅話揸得車出街,預左有半隻腳入醫院/監獄

呢句野套落中學老師到一樣啱,出社會有邊個唔係半隻腳入醫院要入既邊個避到,揸車係好多地方都係好基本既生存技能,地方大啲唔識揸車街都出唔到
冇得驚架喎
有幾多人真係一出車就好熟路
揸得多自然識
再唔係咪睇gps
你都講明點解唔想揸
佢係都逼你要揸咁佢係無尊重你
你都真係分手算啦

佢今日逼得你做一樣你唔鐘意做嘅事
你諗下將來會點
每個月俾養車既錢佢做零用錢 我保證佢唔會叫你揸
換左條女

牌都未有就打篇文出黎
佢都係想威俾同事睇條仔有車o者,你買部車再請埋司機,咁咪可以接佢放工你又唔駛揸,坐車時仲可以休息下,以上唔鍾意揸車原因全部 resolve 晒

成篇文FF
揸車on9都講得出就睇得出佢個人有幾on9
祝樓主師兄你哋百年好合,娶佢返屋企,唔好放出嚟害人啦
我之前同你一樣,對車完全唔識,零興趣,從來無諗過學車。

但因為返工關係去左學車,學完又比我想像中好玩,到最後都想買架車。我覺得樓主你可以試下去學左先,話曬都係一門技能,學識又無壞,到最後買唔買,之後再算啦
都會應該 至少我有人接 你無先
唔好放出黎害人
唔係上菜唔係大小姐都想有私人司機
你仲要真係考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞