唔鍾意揸車,但女朋友好想我揸

400 回覆
66 Like 875 Dislike
連女司機都不如 男人老狗 驚依樣 驚個樣
換個女朋友
通常呢種女都係好表面好膚淺
樓主果種婆媽真係廢到笑
考個車牌啫咁都要做analysis
請埋司機咪得
男人唔識揸車都幾廢
由一句已經透露左女朋友既虛榮心
但唔知點解自己有虛榮心唔係自己滿足自己
反正係要求男朋友滿足佢

條女係咪見身邊啲港女朋友同事有車接送
又喺到葡萄人 又互相比較
到樓主考完車牌 買完車
條女又會開始嫌架車唔夠貴唔夠靚
佢應該問埋條女想自己理想老公揸咩車
true
叫佢膿左胸先
想識個一齊搭巴士
的確係 不過識揸 同中唔中意揸係兩件事
所以考左先 再試揸一輪先決定啦
唔中意揸到時咪唔好揸 如果唔想揸又比人迫
唔小心hi到人地要賠到時樓主一定係好撚抌春
我都唔中意46 好中意26
但我工作上都要揸下46 我都只能當工作 想快啲收工
非必要我都唔會工餘時間揸
真係。自己唔識翻屋企??
最需要係飛左條女先
個腦壞左仲要迫你陪佢癲
9x9 有情緒勒索
牌都未考咁撚多嗲
估唔到咁多人討論,統一回覆:

- 未學,聽完大家講,都幾肯定會去學
- 除左親身去試(學車),有冇其他方法培養興趣? 有冇咩汽車雜誌,或者玩game (有人講euro truck),或者咩片/youtube channel
- 除左興趣,如果可以改變到我對揸車的諗法 (唔再覺得揸車on9, 或者原來有app/唔知咩方法,搵位泊車其實好方便之類),我想了解多啲
- 有啲人(包括我身邊的男性朋友)好鍾意揸車,我都羨慕佢地,但我暫時理解不能。所以想問本身唔鍾意揸的人如何克服

最後關於女朋友:佢好好,佢係咁叫我咁辛苦就唔好揸,但我想了左佢心願
我真係覺得坐Uber 玩下手機好過
當然大把豐富經驗司機覺得揸車同玩手機係可以同步
對錢無concern
買架車請個司機
24小時on call
你試下揸一次之後炒車or 撞人 醉駕 咁可以釘牌
無錢,無興趣同無信心就唔好揸喇
量力而為呀爸打

就算你肯買,你緊張得滯揸到好危險既話,最後都係賣返出去
學左先 學左會發覺自己原來鐘意渣
我以前都唔多去了解車

學左會多左去睇 發覺其實好好玩
同埋最緊要培養安全渣車的概念 技術都其次

不過我自覺有天份 同你有d唔同

btw 男人老狗 舞唔掂格車都幾柒
聽日打去駕院/學車王考左筆試學左車先
你一take pass 都起碼要搞成年
一年後你考到牌 又未分手既
到時再傾喇
我男朋友就係咁
送左架車比我自己揸飽佢
之後佢坐我車坐得多有啲研究
之後都愛上左揸車
出街同我爭住揸
唯有一個揸去程一個揸回程
你報左名先啦
考到先啦
其他諗嚟冇用
如果你本身default 唔中意 又要學棍van 怕比人笑唔係男人
一開波死火嗰陣你都未必有決心克服
再講啦 到你P牌出到路面 大把嘢會影響你到時中唔中意揸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞