【突發有圖】理工大學fg薪酬2023流出

497 回覆
940 Like 22 Dislike
唔得,ngo 都寫明aswo一定要degree
asso果堆唔會有
ching知唔知道大學點總計 使唔使交salary proof 唔使交可能亂作都ok
但社工pt hd每年都收爆喎
NGO cut極都好啦 都一定比出面穩定
中大冇呢樣野
唔係話唔信你,但我地想開下眼界姐
同埋下次見到公務員加人工post,記得同班打私人工又沒人工加既講
正常實收爆
因為hd有咁既人工已經執到
同埋好多人入唔到msw咪揀hd黎洗底先
運籌帷幄運登師
JRE officer 唔係話醒目有料就一定入到,都好講緣份
運氣最緊要 當然前題個人都要有返咁上下
之前同個眼鏡鋪optometrist 傾計
佢講得起薪高,人工十年都無乜點加到
2000年代,三寶真係理科水泡嚟㗎咋
AL有1個C已經穩入,全D都有機會入
嗰批人依家應該已經升到 SPT
只係後來私人市場越來越西,令到穩入逗MPS嘅職位嘅科目自動升格為神科
魚唔過塘唔肥,每1~2年轉一次工升職加下人工
依啲research害死啲學生
以為理科前景好,其實啲內地專才好多都係理科,到時就爆市,或者有價無市
讀Nursing要實習, 頂得到實習點會頂唔到正式出嚟做, 一邊實習一邊考試一邊過大學生活, 堅痴線的
DSE 已經多資料
再對上AL, 年代越舊越衰
補圖
做NGO的SWA ,頂薪可以去到幾多錢?
UGC engine 我記得最低係city 16分
咁都讀唔到不如做侍應算啦
算啦,連登仔有咩唔屌
多謝 Ching 補圖
Design 狗只知design 不知道價值在那

我身邊啲設計fd 都係做爛市都以為執到寶咁

我就唔岩價就唔做
因為大部分做得design既都係本身屋企唔憂衣食,至少好少基層出身既走去讀design,所以佢地對份糧都冇咩要求 真係純粹想做design,搞到做爛市
你最尾個句無野呀?搵hotel man同nursing 比
多謝哂 講真平時都唔太爽佢地拎住15k 仲要笑哂口咁多謝老闆前老闆後

我屌我返m 記又食又拎好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞