不經不覺Bno visa已經開始左3年半.....

390 回覆
210 Like 30 Dislike
我同你一樣諗法,佢地一直留係香港見證第四個現代化咪好羅,又要賺到盡又想移民,香港搵返大陸洗一樣效果!

希望BNO visa落閘唔好比呢班人過嚟就好
英國舊移民歧視英國新移民
以前歧視大陸黎既新移民
依嫁歧視香港黎既新移民
果種低賤既目光真係跟一世
你講緊嘅係5-60年代徙置區香港,唔係8-90年代發達香港
唔講我自己
如果錢緊要到香港早兩年都唔覺有問題嘅人
我唔會覺得佢地黎左UK會開心

移民個心態緊要過一切
如果為左自由同頂唔順香港唔公義嘅社會
黎左英國後自然會好享受呢到咩都可以屌
見到事實可以講 有權投票呢D野
日日放下狗. 打理下花園 渣車四圍玩嘅生活

如果係為左錢先黎嘅人
自自然然就會日屌夜屌
稅又多 又冇好西食 呢樣貴果樣貴
唔覺得佢地會享受到呢到最緊要嘅野
呢啲人個心態就係屋企人過哂去先,自己係香港賺埋呢幾年錢,同人嘈就問人我咁做有乜錯!?你估做太空人好開心?
我心諗賺幾多先為之夠?
講左個事實 又要夾硬拉到歧視講?
事實上兩班人就係兩班人
一班係 成班日日係到屌港共 參加集會嘅人
一班係要買大屋 要搵錢 炒樓炒股嘅人
講左事實仲要反話人地歧視你 係低賤嘅目光
真. 咁唔差在D細路留係香港搵多半世錢先啦
細路就唔洗搵錢唔洗食?
個個都退休先去咪好囉
60歲前係香港儲錢
儲夠錢就可以拎住D錢等收尾果兩年去英國洗
成世人就係為左死前果幾年有個叫退休嘅生活
講撚到兩年前就無炒樓炒股搵錢既人去
笑撚到我
呢排有冇參加集會呀
我敢寫包單入得呢個post嘅BNO撚九成五 5+1之後打算回流香港
供夠10年ni先有pension,而且按比例
幾十萬人實有嫁 比例問題
呢班過埋去實仲多啦
所以話你呢種一碌鳩打沉一船人既觀點真係勁廢
每個人有各自原因有先後出發
你就覺得出發先一定高質d
我有fd因為屋企問題而未出發
即有fd一開bno就走左
去到都係返工有時間就遊山玩水
乜撚野早出發就日日屌港共參加集會
屌你老味笑撚到我
又係你歧視自己人嘅人,覺得自己早嚟咗好撚叻
係,因為為咗自由空氣
我做公職人員喎
又開始講講下唔夠講然後是但作嘅野係到搵交嘈
我個人勁同廢同上面講嘅野有咩關係
夾硬到咁得唔得嫁
上面已經講左一大班人係因為19之後政治原因走
你就話勁就唔洗19後走19前唔覺好大問題咪唔走
你都可以吹到同勁廢有關
好多英國醫生fd番香港
咁你啲醫生fd係咪廢所以先走唔到
講野啲邏輯勁藍絲
咁你咪留港囉做咩姐
我唔會希望係自由嘅國家見到你呢啲人
正正就證明左我上面講嘅野
香港人性格仆街真係唔撚係講笑
講事實又變左歧視?
事實太現實?
咁咪話你咪留港囉 做乜
上面已經講左我冇話晒全部依家出發嘅人
而係講緊事實上大多數就係呢啲人
咁香港啲南亞都有好人嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞