不經不覺Bno visa已經開始左3年半.....

390 回覆
210 Like 30 Dislike
咁你係你自己話搵副簽難,我話搵兩三個後備,你話實會。 如果對於你嚟講搵兩三個人係咁易,就唔會話搵副簽難。我只係質疑你前言不對後語啫,我無雞蛋裡挑骨頭。

得啦,我明啦。我無嘢講。
唔識人又想入籍可以點做?
平時獨家村 放工一支箭愛回家
入籍要人簽係咪而家既規定 之前上去BNO visa 個網又冇寫
我覺得最難係入籍要搵人副簽
要人俾護照資料

識人唔難,識到人肯俾護照資料真係難
無理由老奉預人一定俾
話哂護照資料咁多私人資訊
因為依個係入籍規定
bno visa 還bno visa
入籍還入籍
係呀,我以為ILR都要副簽。

不過要唔要簽都唔係我嘅事,只係我朋友係英國我先留意。
HMPO推呢個 5+1太遲,我已經唔需要。
點解遲呢
當時我已經走咗囉。
真過左來之後日日放工上來連登笑留港撚
返工就去執垃圾
由邊度走咗?香港?
bno visa 果到有寫個pathway 入籍
但乜都冇 剩係寫你可以apply
ILR 其實唔係好穩陣
但我想入籍
如果份工完全冇接觸過professional 人士 係咪就完全唔洗諗入籍?
英國個階級主義觀念真係幾重下
2020年推出嚟,我已經係某國等緊入籍。
唔駛問我邊度啦,總之係EU裡面。
2015年我離開HK嘅。 就算當年我唔離開,今日亦都用唔到BNO visa。
注定我同英國無緣無份。
英國ILR (PR)之前已經要考Life in the UK (坊間講嘅「入籍試」)
所以個「入籍試」其實唔係入籍用,永久居留已經要
依家留港撚同額頭鑿住廢柴兩個字無分別
全世界都知香港發生緊咩事
無料但夠聽話肯做共產黨隻狗特首都有得你做
高科技又無香港份
Professional嗰個可以唔係BC,搵香港朋友幫都得
唔知有冇理解錯,等高手確認

有冇人近排返過香港,係咪好麻煩會特登搞鳩你?出年要返去探親煩緊
留港撚:
無所謂,你都喺eu
分分鐘生活好過喺英國
梗係入啦。 行剩半步都唔入籍,咪講笑。
有BC,去美國唔駛再去申請VISA。
唔講免簽一大堆,出入境唔駛再解釋BNO係乜已經夠好啦。
因為要知入籍資料要去返入籍果頁
你無理解錯
話不限國籍

你有冇抄過牌?冇就應該無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞