不經不覺Bno visa已經開始左3年半.....

390 回覆
210 Like 30 Dislike
講左個事實 又要夾硬拉到歧視講?
事實上兩班人就係兩班人
一班係 成班日日係到屌港共 參加集會嘅人
一班係要買大屋 要搵錢 炒樓炒股嘅人
講左事實仲要反話人地歧視你 係低賤嘅目光

屌你扮失憶
唔夠你玩了
如果仲有得搵嗰句收返
之後: 如果你好enjoy 英國subway 同上網服務咪留英國囉
唔仆街點係香港生存
移民撚記住咪叫自己香港人
北部可能係 南部就比較似現代香港的
係英國都要keep 住
如果唔係就永遠俾白人指指點點 騎住上位
大佬你睇登連唔睇上面?
定我下手下回個comment 要重覆講晒完部上面講過嘅野?
講真既移民仲叫自己做香港人真係對當地人係侮辱
好似黎香港既大陸人黎到話自己係中國人佢地一樣嬲到震
就算比你地呢代仲叫自己做香港人
第二時d仔女係英國成長都唔會覺得自己係香港人
唔洗認真 隨時條友根本冇走到 純粹想屌人
連登好多呢啲痴線佬
對 你說得對
咁你咪留港囉
我第一句都係叫啲早兩年未黎嘅人
呢排想黎果啲唔好黎
我好支持人地留灣生活
UK生活困苦 唔係想要自由民主嘅 千奇唔好黎
牛油都買唔起
我淨係睇同你既對話有問題?
洗唔洗追晒十版先回你呀
定係規矩你定?
來咗一年
仲未習慣small talk
咁你咪唔好睇囉 我上面講左我係講緊大部份人唔係全部
你唔洗辯論隊隊員上晒身咁係到阻住討論
好想贏比賽咁 又人身攻擊又係到屈我話晒全部人
你要嘈贏我咪你贏囉做咩姐
唔通比你段章捉我講過邊個字
事實就會改變咩
我成個討論都好支持你 未黎嘅香港人千奇唔好黎
好似你咁留係大灣贏到盡

唔通你嘈贏我我會返黎香港交稅咩
你份人真係幾好笑
你係到一碌鳩打沉一船人然後話我屈你
又話我人身攻擊你
我都差d以為自己真係人身攻擊過你
都唔知邊個屈邊個
真係唔夠你玩
得喇又重覆
老實講人工減起碼一半都幾唔開心
但除此之外工作冇咩壓力,跑多咗步,個人健康咗都幾開心下
仲有醫療卷、社區服務卷定期套現,呢啲嘢人人都申請到
識人就可以
仲有好多未能盡錄
不過政府被呃得最多資源都係公屋
基本上零本金都可以財務自由
你咁講我照回姐
諗起亨利王子話唔熟歷史,抵佢比人屌
人地就要讀你家族歷史,你自己反而唔了解
認字特警(英文版)
你好叻,嚟到新環境仲做咗人生最重大嘅幾件事

我最掛住係港式茶餐
係野食最掛住,無其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞