不經不覺Bno visa已經開始左3年半.....

390 回覆
210 Like 30 Dislike
自己過左黎都快兩年
同你差唔多時間黎,仲以為自己呢班會係尾水,但近排又有唔同既朋友準備過黎。

當然佢地有唔同既原因,不過都覺得香港將來會越來越差。

唔洗反駁,世上總有適合共黨管治既物種,自己喜歡就好。我只會話我全家都好慶幸黎到英國開始新生活。
過左嚟一年
依家要求弱智人士都要愛國
個政權驚成咁,一定會越綁越緊,成個社會就會越黎越差。
幾時回流
你係着住「岳」字T位手joke?
退休應該會, 仲可以咬老綜, 到時兩邊飛, 不知幾爽
朋友係英國已經3年零2個月,月中一take過埋Life in UK,疊埋心水等多年零攞ILR。
最緊要聽話,傻仔最易管,咁叻容乜易陽奉陰違。
睇下曾鈺成就知,係人都知你夠叻又夠紅,不過我就係忌你唔比你上,吹咩?
都突然多左朋友問路
其實想打
過左黎英國既你
“你好嗎?”

不過禁錯制post左
曾玉成先唔想做
共產黨萬碎
鍘近平好野
VPN回流
早走果D
5+1 行咗一大半
要準備入籍試啦
啱啱收到Visa
Pr都未拎咁快就要準備?
個試永久有效
早考少樣嘢煩
講野個好似兩年有較
差唔多啦
多謝提醒
等我再問吓果班話搵多兩年走嘅黃絲先

如無意外,應該已經變晒建制
我全家都好慶幸過咗嚟做homeless
雖然每日都要食二手飯 但起碼我地係吸緊自由嘅空氣
適應咗就好好,比香港少怨氣,空氣比香港好,無咁焗促。
收入少咗但夠洗,亦唔擔心退休。要搵錢就留返喺香港啦,但香港樓價仍然好貴,生活又急促,有時唔知搵錢嚟為乜。反而喺呢度有時間諗下自己餘下人生點行,搵到目標,個人就好充實。而家比香港果陣更加積極,周末朝早街跑好爽皮,喺香港係焗到出汗,呼吸都灼熱。
之前有同事都我講,learning is good thing,果陣仲係帶住喺香港時嘅心態,我心諗學乜鳩呀?而家個人定咗,明白到學習嘅樂趣。每日學到新嘅野,就算只係一個單字都會覺得果日無白過。唔指英文,有時會睇下論語,希臘哲學,甚至日本卡通輕鬆下。
關我咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞