【I/A】 鈴蘭之劍 (9) 官方轉死性, 大送特送, 新手入坑好時機

864 回覆
3 Like 9 Dislike
佢係以往過唔到深3, 唔係講緊今次。
聽講今次真係難, 不過我都係留最後一兩日先打。
如果真係難打就打2算。
抽左都過唔到...re到0都收皮
唔知係咪d配裝同技問題,之後先再打
佢每次都話上一隻同色可以下去....
奧古講真都仲好好用囉
同埋帕米娜個機制點取代到奧古
岩岩過左 剛好15round
塔埃爾 王女 薩曼莎
銀狼 奧古 卡麗絲
配合鈴蘭旗每回合打穿透傷
啱啱玩返無抽到小姐,好似幾好用
佢隻隻都咁講 水人抽卡, 聽下就好, 認真就輸了
奧古係攻力no1,帕米娜係盾完全無得比
果個典型陣配其他角色都可以一回殺

基本上有齊以下:
號角, 奇襲, 易傷3, 降物防3, 攻擊2, 傷害3, 歌洛旗, 英靈, 雀輔助
好多角色都可以好勁

佢自己都有另一個版本, 係配初夏小姐頭的一回殺

https://www.youtube.com/watch?v=9LVmcWqN3GI&t=44s
試左一陣, 發現翠絲坦用

- 5星粉塵 + 月亮塔羅 (回血量 +16% +45%),
- 聖杯 + 劍 (吸血15%),

只要輸出夠高, 就可以回滿血!
(不過咁樣就不是法輸出最大化)

但如果係持久戰, 可以咁玩, 不過只能爆一次既事實 依然不變
而且唔適合帶3能大技, 帶2能無CD 既AOE 技反而比較好用。

不過行回血呢條路 有個問題 回完血會無左底血量既優勢
變左單純 AOE 除盾打手
P.S. 片裡面見到有蝴蝶, 但其實無用到佢跳舞吸血技. 吸血單純係靠聖杯 + 劍15%
第一次抽到大保底先抽到
中間歪中嘉西婭,塔埃爾(重覆)同夏可露露

抽中露露都算ok
仆街深2下半boss差3000血,用晒回棋
終於過到
【重逢之時🌿邂逅即將開啟】
想邀請 #霍瑪 跟 #茉茉 加入看這邊٩(ˊ〇ˋ*)و
本次重逢邂逅將在7月19日中午開啟🦜
喜歡她們的團長可別錯過了~
󠀠
✨邂逅時間:2024年7月19日12:00 ~ 2024年8月1日23:59
✨邂逅介紹:邂逅活動中,角色「霍瑪」、「茉茉」獲取機率將大幅提升!
󠀠
⚜遊戲社群☛https://linktr.ee/SwordofConvallaria
#鈴蘭之劍 #為這和平的世界

兩隻都無係咪抽得過

但如果要組緋紅隊就要留石抽莉拉,有緋紅光環
好尷尬 緋紅好難唔組,已有帕米同一拳超人

其實想抽霍瑪,support有用,茉茉睇睇吓好似前景有限
留石抽新啦 新既一定勁d
新手一問,呢隻game有無大波妹?
大波有,露波就無
真 仲有2隻 至少
我都想抽
但已經有茉茉
上次抽將軍抽咗170抽先出...
唔想嚟多次要保底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞