【I/A】 鈴蘭之劍 (9) 官方轉死性, 大送特送, 新手入坑好時機

952 回覆
3 Like 9 Dislike
2隻都冇
想抽左邊
勁,無諗過咁樣人海戰術

台服玩咗4日 有呢幾隻SSR
繼續玩台服定轉國際服好?
唔打pvp
可以兩邊都玩住先, 睇下咩情況再決定。

台服好處係多角色抽,
國際服要等佢慢慢出, 要同佢鬥長命

國際服有個好處係可以玩曬一直以來既活動.
例如而家入坑會無天烈劍。
新手買咗個初始號ac 想問下隻新角莉拉建唔建議起手抽?定抽貝拉先
莉拉
角色有D 微妙, 技能比較被動
大光環 可以加強同陣營角色攻防
功能性比較貝拉獨特, 唯一角色可以:
- 移除敵方[陷阱],及特殊地形效果
- 穿透免傷
你可以當佢 麥沙(坦) 既上位。
不過你抽完就會有 (麥沙+莉拉) 兩隻坦, 正常一場戰鬥只要出一隻。

貝拉
會比較易用, 見野就射
新手一開始無咩角色 會缺少魔攻角用
貝拉係唔錯既選擇, 否則可以用住SR角

如果真係要選一隻,
新手來講有貝拉會比較平衡 (遠程魔攻)
但長遠來講, 莉拉 會比較重要
因為玩落去遲早會抽出其他 遠程角 / 魔攻角
但當你想要抽返 莉拉功用既角色 就有D 難了
所以如果係我, 會優先儲起有獨特功能既莉拉先
貝拉可能都唔會抽, 用住SR魔攻角, 直接等睇下隻新角咩料

P.S. 當然你唔一定跟我想法, 可能其他人都有唔同既見解
想問下國際服喺邊度down?
但係要5星蔻蔻先得
卡麗絲我得一星,但都幾好用,我神1 同3 70lv都係靠佢過,其實係咪可以考慮下升佢星呢
Thanks 巴打好詳細 決定抽咗莉拉先
早知賣我個比你
冇時間玩
升到5星究極體
有茉茉3星、貝拉2星同卡麗絲1星
係咪應該衝卡麗絲5星 定茉茉5星?
茉茉我無,唔識揀
但貝拉同卡姐 我會揀卡先
我比較貪心,想平均每隻升3星算,3升5星實在太耐
係㗎,太多角三四星就好勁
有愛先升同埋我跑5星個期一直有位畀佢
如果想用卡麗絲做主攻就要考慮上5星,因為有質變,具拉5星都係加攻同多個增益,唔駛太高星都有用,坦就通常3星都夠用了
有d想玩global
點解我隻莉拉成日俾人打兩下就死
你衝上去前有無做好防禦措施?
如果係 攻擊特化技能組合 但又秒唔到人, 自己一個走上去係會好易死

尤其因為佢反擊係 [先制], 最多係吸完血 先再比人打。防禦一定要做好, 下次先制吸血只能當BONUS。一個唔好彩, 如果下次攻擊係 AOE 就會回唔到血,所以坦度要有咁上下。

如果想自己一個衝上去玩警戒, 最少要連同 風浪同舟 用5能量一次過出。
因為 [同舟] 會 警戒 / 先制 後 對目標施加 ▼攻擊2, 加上其他減傷應該會頂到下
所以最好帶定 回能戰技 / 充電寶角色 / 豐饒武
-塔埃爾 ( 心靈之光 / 智識之種 )
-燭火 ( 心靈之光 / 特殊使命 )
隻角色 5星先會比較唔缺能

Solo Leveling - Ragnarok
開始連載
卡麗絲有位都想跑5星
但冇位 霍瑪仲有幾日5星 下隻跑莉拉
建議跑3個定用哂5個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞