【I/A】 鈴蘭之劍 (9) 官方轉死性, 大送特送, 新手入坑好時機

864 回覆
3 Like 9 Dislike
3星貝拉2星科爾 王女 奧古咁上下
如果要買揀邊幾隻做鐵膽好?
科爾,歌洛,奧古,王女
呢幾隻比較緊要
如果有埋最近出夏日回憶大姐就更好
最後買咗 兩星奧古兩星貝拉 科爾王女
之後抽咗50定60抽 補咗兩星哥洛同一星帕米娜 法卡爾
依家留抽等新pool定係自選pool補圖鑑好?
等新pool
依家跑下碎片做下任務
又有大姐同盾女送
新pool都會有機會抽到之前d角色所以唔駛登追之前d角色
d角色夠用住啦,等新角

想問下 宜家我仲有「自選池」、「科爾貝拉重逢池」、
「光與影重逢池」

但得上面幾隻SSR
打征服之塔 一遇到敵方降受物攻80%加受魔攻傷害40%既關就過唔到

咁我應該繼續等下個重逢池?學姐新池?
定係抽上面既池?

仲有逆境之塔打第一層都拎唔到三星
敵方如果有 物攻80%免傷, 就用魔攻角去打。 麥莎有需要可以照帶來坦傷害。 其實打塔好多SR角色都要用, 唔使因為唔係SSR就唔升唔用。
你去到第3層 甚至要出兩隊光隊打 貝拉/大王子。

所以以下光系魔攻角色可以升定:

苦藥 (可以回血回能)
燭火
志願者 (幫人免傷回血, 可以掉火瓶延遲敵人行進, 睡覺敵人)
蝴蝶 (學左跳舞後好用, 隊友可以吸血)

另外 鞭笞/黯心 都可以升,
鞭笞 可以AOE 射5格/ 有 [魔防2] 有需要可以用。
黯心可以weaken/睡覺 敵人, 有時太多小兵, 可以頂到下。

艾達要善用 掉酒 延遲部份敵人行進, 分散佢地唔使一次過面對。
抽科爾貝拉池,兩隻都好用/常用
抽到其中一隻,自選池可揀返另一隻+皇女
新人池 科爾+貝拉
自選 索菲亞+王女
重逢 歌洛+奧古

呢幾隻有3-4隻加埋鈴蘭3人組已經好夠
無咁多石
得90抽 怕新人池果度炒晒 🤦🏻‍♂️
魔攻用住炎之魔女打先都得
35lv 都係日日刷體力 刷個零月 等升到50-60先叫玩到啲野
做下緋紅故事拎石都得
想順便問下啲體就到期,刷咩好?天賦?而家55lv,主線未夠lv推
主要都係天賦架啦

要升突襲全職加物攻條路仲好遙遠 要日積月累先得
緋紅故事打完
宜家主線要41級先開俾我
得日任先加到exp升Lv
90抽all in奧古
最後決定skip

【星鑄投影】星鑄神兵
投影時間:2024年7月12日12:00 ~ 2024年7月25日23:59
投影介紹:投影活動中,裝備「千軍破陣槍」、「血晶石護身符」、「守護正義之盾」獲取機率將大幅提升!
投影規則:活動期間,傳說裝備的單次投影機率為5%,當期UP裝備佔傳說裝備機率的75%。

保底說明:
◆ 可以在3件UP的傳說裝備中,自選1件做為「星鑄裝備」。每投影1次將累積1次保底次數,當「星鑄裝備」的保底次數達到60時,必定獲得星鑄裝備。若連續2次獲得的UP裝備都不是星鑄裝備,第3次獲得的UP裝備必定為星鑄裝備。
◆ 每次獲得星鑄裝備時,「星鑄裝備」的保底次數將被清空。
◆ 可以隨時切換選擇的「星鑄裝備」,保底次數不會被清空。
◆ 任意「星鑄」類型的投影活動保底次數,將一直累計於「星鑄」投影活動中,與其他類型投影活動的保底次數各自獨立計算。

注意事項:
◆ 本期投影活動UP的3件傳說裝備,不會加入神兵試煉的關卡獎勵。
◆ 本期投影活動UP的3件傳說裝備,將同時登場於常駐投影「神兵寶藏」中。
󠀠

【新裝備技能簡介】

千軍破陣槍:〔武器-槍〕提高攻擊力與暴擊機率。攻擊前,若移動、衝鋒、傳送距離總合大於指定距離,則使用非瞬發技能攻擊後,該技能冷卻回合歸零,返還消耗能量,本效果具有冷卻時間。

血晶石護身符:〔裝具〕提高魔法傷害,並提高魔法範圍傷害。[瀕死]狀態時,效果將提升更多。

守護正義之盾:〔裝具〕擁有[物理護盾]時,攻防屬性提高。行動開始時獲得自身物防值一定比例的[物理護盾],本效果具有冷卻時間。
支槍似係專比隻新角用

活動時間:2024年7月12日12:00 ~ 2024年7月25日23:59

活動方式:每日登入會解鎖一次新的許願機會,繳納指定道具並默念願望,即可獲取各式光輝鑄鐵。累積進行6次許願後,還能獲得10個秘緣
想抽既要抽意星數影響, 因為如果要抽到5星都幾貴下。如果底星就可以用都可以考慮下。
痴撚線要逼人抽夠5把
以後啲角色都要整到有殘障
然後用專武先可以解決
仲要冇非課金途徑升星

如果佢識玩應該整個活動送件專武
但要高星先有用引人課金
成個feel會唔同哂
口碑開始好番又搞呢d野
果然係狗改不了吃屎
雖然pve黎講無話無邊隻角色或者裝過唔到
可能想推pvp 比課金大佬玩哂
準備棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞