(長文)人在加拿大 建唔建議回流

491 回覆
52 Like 1149 Dislike
淨係睇你哋嘅對話,都覺樓主條友真係kam到出汁
懶幽默又自大,唔肯接受人哋正面意見,由鳩得佢死啦
我都覺 所以冇朋友真係唔出奇
我係加拿大遇到樓主呢種第二日人間蒸發算
你PR定係Citizen
樓主加油
好奇問救生艇呢個TERM官方有冇講過
冇,但google search engine既result係:

但priority processing係確實存在:
的確冇,但priority processing係確實存在
而IRCC係可以做到landing with PR Status:

既然有能力做到以上安排
就已經解釋唔到點解批得慢過其他pathways

可能佢個priority係low priority?
因為佢冇講過係high定low定直頭No
有CAF recruiting centre, 同埋多啲政府工
pr
建議你增加自己解難能力,

每個國家都有自己好同唔好既地方
係要去適應同埋試,
你同生同長係香港, 會有個先入為主既感覺去做對比
但我覺得, 唔可以咁樣去比較
巴打做空軍
不嬲有 投資移民就可以一落地係PR
你一定係好有料
投資唔同work pathway
當然,如果EE爆分上到550, 相信幾個月就有PR
因為hong kong pathway嘅門欖實在低, 同EE550分嘅人比
IRCC希望收多啲叻嘅人係好正常
何況聽聞人道恩恤移民pathway係有配額
配額滿咗就唔會批更多PR
喺Vancouver 可以點搵工,教教小妹please
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞