(長文)人在加拿大 建唔建議回流

491 回覆
52 Like 1149 Dislike
唐仔天使人都搵大錢住大屋
首先你唔好拎住負能量同自己相處
其他嘢就會自然變好
去到邊都被人蝦同judge? 香港同加拿大D人都好得閒?
印度mode

係樓主本人總結
而家真係阿豬阿狗都移民去加拿大
講真今次冇十年都未必攞到pr

一黎cut quota,未來又越來越多人申請

二黎印度人只會加快批比同鄉

未來似乎冇我嘅容身之所
上面有條7 頭仲想水人而家先出發去排隊尾

入咗坑嘅去留的確係難諗

未出發嘅 真係要認真自己諗清楚係咪值得去摶
我已經諗緊返香港 唔可能無了期鳩等

呢度啲工又被印度人攞哂

未來只會越來越多印度人,越來越難搵工
建議樓主返XG幫人含搵食
你講嘢都幾跳下…
有鑒於此討論開始白熱化
在此又要拜託一眾香港傳媒(eg. HK01, TOPick, 點新聞)高抬貴手
請勿將此thread 轉載貼堂
唔想又再因為你們嘅轉載報導而惹來一班在港藍絲嘲諷
點樣好樣左移民會導致基因突變?
打扮唔知點解
環境變得適合個人發展
廢柴
買咗車買咗樓,行起上嚟都有風
同感 返香港更加有希望有冇機會交換TG傾吓
感謝你多次
呢段文字解決左我煩左6年既野
其實我一直以來都有唔同人幫過我解決類似既問題
但我一直都未講到咁白
所以佢哋幫我都係擦邊咁幫到我
加上唔同方面 自己做到啲野先有啲成就感 同埋係我give up all the relationships 既時候 每段時候都會好彩有人出現陪我 全部都係我give up all the relationship 前識落既人
幫返我 到我開始give up all the relationships 後都係階段性咁吸到幾個人 我係好揀朋友既 只會揀啲好有價值既人做朋友 直到我身邊出現好多負面既事 身邊既人開始遠離我 加埋我自己又封閉左自己 block 曬所有人
直到近排呢個月 人在外地 重搬埋城市既呢個月
真係好頂唔順 打左篇9唔搭8既文出黎 博下有冇人解答到我 就是巴打解答了 因為唔係個個都明呢啲類似既situation 所以係咁既情況都答到 我原本既問題之外重提升到我既認知 firm到我mind set 令我take action 更firm了
好似講到好誇 不過真係幫到好多 thank you 巴打

利申唔係基
我會 真係唔中意d樣衰嘅人
咁係你人品問題
仲好意思講出嚟
真係膠都費事俾
好L憎d肥婆
Saskatoon 撚lm
有咩令巴打你揀Regina而唔係Saskatoon?
返香港啦,香港需要樓主依類人材,識倒立掌上壓喎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞