今日第一次同親戚番大陸 發覺真係痴撚哂線

635 回覆
135 Like 740 Dislike
未能定義脫貧
本次不發工資
馬路紅燈啲車會跟行人綠燈過
馬路綠燈車會踩盡油門過
地方大拆鳩晒全新畫過梗係起咩都得
淨係馬路都又平又乾淨
大陸城市規劃得個樣啲垃圾樓政府亂批則
起完可以附近周邊乜配套都無 同地下設施都無諗
每次落大雨都浸到仆街 要出水泵車
教你一句說話 狗改不了食屎支那賤種生生世世都係賤種
要係深圳站得住腳嘅公司,全部都真係有返咁上下實力,佢哋面對嘅競爭係全中國嘅競爭而且仲要冇版權保護下破繭而出,反而香港人食老本食左太多年,又撞正疫情令全球經濟大洗牌,好多公司發現原來可以唔靠香港,成本可以更加低,香港整體向下行係好自然嘅事
Btw,呢啲吹奏好撚低手,得嗰幾幅圖,整個「街拍」嚟睇下先啦
BTW 聽朝就樓主就會到經血書 下晝就大公文東方後日有班己完做回音蟲
6億人月入唔夠1000蚊係李克強講既
我諗我點睇都唔夠佢有權威
你睇北上廣深去判斷係咪十幾億人脫貧
等於你去半山判斷全香港人生活成點
新起點會唔靚?
我返大陸都覺得又大又新
咁又點?唔會返第二次
因為剩係得硬件嘅嘢
完全冇文化,氣息,底蘊,修養
根本唔會想去
反而日本就係每一次去都有新鮮感
佢個脫貧係全部計高哂佢地收入,for sure佢地申請唔到援助,咁都可以拎黎打飛機
一個14億人口,面積達到驚人嘅960萬平方公里,世界第二大經濟體嘅大國,你剩係睇佢用舉國之力打造嘅最精華最靚嗰一部分,咁肯定冇得比個播

即係我以前聽過有個學者講嘅一句說話,你喺14億人入面揀10萬個生得最靚嘅男女放喺一個城市入面,以舉國之力供應最好嘅教育以及生活環境畀佢哋,然後俾邀請全世界各國嘅鎂光燈拍攝佢哋,咁呢個國家肯定係全球最好嘅國家。至於你問我另外嗰13億9千9百90萬人嘅生活係點,拍唔到喎,但我相信呢10萬人生活得咁好囉,咁其餘都一樣生活得咁好㗎姐,你話係咪呀,哈姆太郎?
啱啱廣東省先水災完
第一次同親戚番
可能真係太耐冇番過去,
第一次、太耐冇、第一次?
全世界最自由嘅地方係大陸囉
依家超哥又阻幾年真係慘
窮到冇垃圾
抄個殼有撚用
起完又拆左佢 gdp gogogo
淨係睇外表唔睇其他嘢OK嘅,新起係咁嫁喇
專業個班香港人上晒去大陸搵食

專才嘅大劣人落晒嚟香港打工
大陸大城市去左好幾個
北京上海杭州廣州呢啲
個殼係整得幾好睇
想問而家上面啲住宅啲窗口仲係咪一枝枝鐵隔住咁
全面小康!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞