今日第一次同親戚番大陸 發覺真係痴撚哂線

635 回覆
135 Like 740 Dislike
有乜好拗
鍾意咪上去住...
仲吹奏大陸,D牙醫 訓練完全唔正式
其實呢度啲水軍係咪想拆香港台,叫哂啲人上去中國大陸住支持呀喂
反共係原則,北上係生活
硬件點都進步左,思想觀念就完全無變過,最犀利係帶埋去下一代,新一代既人同上一代一樣
先唔講d咩,就講環保意識,佢地d回收箱連燈管 咩都有,大大個,仲要寫得清清楚楚,我哋回收配套不足,單係d宜d野真係落後人地幾馬,香港個優勢真係愈來愈少,再咁樣真係落黎其他國家
其實講表層住同消費的確係唔差
但前提你拎緊香港人工
深層嘅野都唔洗講因為差距只會「越黎越細」
都仲係嗎踎廁為主….都唔知點痾屎,肚痾一定射到褲腳
啱呀,尤其好靚嘅商場,外表一定要靚,但當去到一啲無咩人留意嘅位,好似廁所,就好差,而且好多地方冷氣又熱,細節位真係要慢慢上升
建議樓主去一轉桂林睇下偉大水庫
支那淨係下水道咁基本嘅工程已經成pat屎咁
因為地方大,商場的確可以起到又大外觀又靚
但消費力同人流跟唔上, 唔會有名店,級數唔高
而又因為無人流,冷氣只會開到焗你唔死,就更無人流,得食肆同超市有得做下
去過未
馬尼拉 日頭行都驚 夜晚直頭嚇親
印尼好少少
吹到靚
去過先講
佢地一線城市既市中心係幾美好既(睇落) 不嬲大陸呢啲表面工程都做得好足
你勁悲觀
同grade商場計應該好過香港喇……其實香港公廁咪一樣咁污糟
係人有問題之嘛
有幾多??

我只係知道 近三年有53萬大陸人移民來香港
有幾多香港人移民去大陸??

真正既移民, 係拎大陸身份證, 係大陸打工
唔好當香港返工, 係深圳租屋住就叫移民
但近呢三年 有53萬大陸人移民來香港住

相反, 又有幾多香港人移民去大陸??
講來聽下??
你咁樣唔係叫移民, 只係搬屋
真正既移民, 係拎大陸身份證, 係大陸打工 先叫移民

就好似香港人移民去外國, 都係拎外國身份證, 係外國打工
唔會有名店,級數唔高
又縮
比正皮果班 自己都係一樣住係香港, 唔肯搬去大陸住

既然佢地吹到大陸咁好, 就放棄香港身份證, 去申請大陸身份證啦
返上去長住啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞