[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (102)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
得2隻算好
想唔斷咪隔一個月先睇攻略玩
又想打又想唔想斷支線 斷咗又叫哂春咁都唔知做乜
應該係咁,玩前作冇咁多花樣同屈技,大家都習慣用最基本打法,唔擋剩用r1r2 同轆去打boss ,甚至連盾擋都唔想用(我一開波都係),但事實上今集就算唔用其它道具,單係戰技都屈左好多,佢唔expect 好似我咁既廢柴下下都單靠一把武普攻去打
證明佢哋唔係收集黨
收集黨一定要睇攻略
玩空裝會講揸支棍大力過你+10武
一轉盾刺流真係見到新世界
係某城堡底
集中營咁
執㺫果下心諗 下??
我調轉條龍卡左陣,孤牢反而幾take過
亞人劍聖就送啦,係個地城多善意
今集係強調相性多
好似孤牢騎士 用重武就平A都死
火巨人都有弱點唔使下下修甲
召係無問題
但又要話要召先過到
屌人設計垃圾
所以蕾妲是對的 他們不是好人 只是剛好淪為輸家
Dlc 如果好似 ds3
班四方西咪屌悶

依家百花齊放用咩都贏咪幾好
真係似魂2.2,比起血源隻狼一路愈黎愈act,er 比較偏返rpg
佢地唔會諗 / 試其他武器
召唔到 / 屈機武器無效就即刻 gg
發覺LEVEL同石都唔係好夠 , 番去刷錢係咪好ON9
記得有人講 arpg 玩a果部分嘅人係坐牢 玩rpg果部分嘅人係遨遊 好啱
Ds3既騎士系boss套路我已經覺得多少有啲重覆(亞爾特留斯、魂2煙騎王盾等、魂3雙王子無名蓋爾之類),特點都係尺寸差唔多,攻擊間距亦差唔多,可以啱啱好俾你逐刀轆,而er 除左蒙格之外都係另一種節奏
其實更多武器更多玩法,成個DLC更耐玩係好事
(不過如果可以多D淚滴就好... )
依家唔同 boss 唔同模組咪幾好
咁先好玩
唔會
呢隻係 open world game
唔夠咪去刷
條龍我放左黑刀姐落場打
自己再搵個高位偷雞
基本上條龍打唔到上黎
未有dlc已經係咁啦
啲火車可以上面跳落去處決 花弱火 皇室幽靈可以用回復扣血
講到尾都係佢哋想一套build打晒 過唔到又賴
我都成日打到十零萬經就去白金銀行刷到升1個lv先唔好晒
用神軀化劍睇住d金光全部都係錢
好多時唔係話用就用
例如玩純力敏血 無啦啦邊度變啲信仰出黎上buff
或者想用其他重型武 又要十幾廿幾信智
想洗點又唔係純俾錢 要執淚滴又有限數量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞