[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (102)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
冇晒到時間
可以感受紫色追擊束縛鼻屎
我唔明點解個個都話難打
係咪全部都係近戰
我叫左金針同淚滴大哥出場做肉盾之後同魔法同月光大劍保持距離好易就打死左佢
遠攻不嬲變EASY MODE
點解唔叫多兩個網友
用恩惠藍露滴加埋神軀化劍推圖真係零難度
有懷疑或者睇唔清楚就用神軀化劍掃一兩下
oh我以為講緊劇情之外仲有遊戲體驗
艾雷 係真係幾短下既但環印城連埋細boss 應該補到突啦
艾雷德爾之燼同環印城係地圖上問題都係堆怪嚴重
環印城推土塔個堆就天使直頭成個DLC嘅毒瘤黎
不過係打怪獎勵對比今次ER DLC就好好多啦
行行下冇心理準備彈隻河馬出黎
嚇到我仆街依度講到幾癲
點知初見殺左
修女DLC你用而家喪插elden ring DLC班友既標準一樣係垃圾

個DLC地圖除左幾舊石板+新武器外跑圖執既全部都係一d中前期物品,敵人強度高但跌既魂仲少過本篇洛城,隻王初見勁到完全唔知點打, 照依家班友既標準,垃圾無誤

講真,我都覺個DLC係有缺點,但而家批評班友真係開始有d為反而反既感覺
拉出去後面 逐隻打 啲箭都唔會射到
所以當年艾雷德爾之燼都比人屌架
有冇諗過話難打嘅都係唔call幫手/骨灰
想自己隻抽隻王
咪用輕武同佢打換重武啦
重武先係王道

我雙大曲佢大硬直就跳斬
回合制王
用血怪手臂
新天地
想搵兩位巴打幫手打梅瑟莫,自己打到想死又召唔到人
梅瑟莫 勁到仆街
難打到

BTW 佢把武器好好玩
可以標槍
純敏用緊血長牙,打boss唔夠力..想轉build..係咪應該玩力?
我覺得戰士壺前身有機會係啲黑暗騎士 但就唔明巫者係咪=黑暗騎士
碎星大劍都差唔多
用反手劍普攻過,不過過嗰陣170lvl + 12級幽影強化
P1近一半血停一停手,再過去駁一round,等佢入P2少血啲
P2避招為主,再偷刀
雙巨劍,連戰技都廢事開,直接跳劈
玩開雙特大武器 打舞獅打到仆晒街
個鏡頭攪到三連擊好難避
佢變左雷mode 避到佢個三連擊 後面又劈雷劈鳩中我
最勁係打到佢得返5份1血

又再得要第一次call npc幫拖了 唔想第一個大boss就好似女武神咁研究
之前白金左就收埋
而家玩返唔記得點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞