[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (102)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
而家興玩咩build
我入返驚見到拎住兩把出血曲劍
應該out晒date
冇咩大問題 我都用緊 依然玩到落去
但打不死怪要換下屬性先好打
懶既話唔換都得但低傷啲
尾boss打到我好撚嬲
咁實唔計大哥同npc既
我最多打到佢淨返1/4,打左成兩個鐘
我用盾刺流過左
揀左右有咩分別
母親啊
愛的抱抱
我法師打左幾個鐘 要捉時機放慧星亞大炮
我角色起碼3炮以上先死 佢(會讀指令 你一詠唱就過黎所以食唔晒行魔) 啱啱終於過到 呢隻好值得打咗先 打完有五粒幽影碎片
一開頭殺左蟲 殺左隻npc 係咪已經斷曬支線任?
唔識用盾
最後用血獸果碌棍過左

但打完之後會唔會太hea?打咁撚耐俾d咁野我睇
想Solo過dlc真係地獄級
但用左骨灰又太撚容易
唔該fs下次balance番兩邊先好唔好
我係逐個動作試
啲人係咁 自己set一堆條件限制自己然後話難
我長期用直劍+盾+信仰buff
但唔夠打就放信仰又雷又火咁再唔得用埋龍禱告
再唔夠打拉埋npc放埋骨灰食埋道具
做咩一嚟就限制自己咁多
我拎完黑刀 做聖女任 個老兵唔見咗 有冇人知點搞
屌你老母 石棺大洞係咪on9 射撚夠未
連星劍冇想像中咁勁
好似會少咗個道具同制作書之類 冇乜大影響
廢 ,同boss武戰技比輸好多
用魔/damage 輸戰技

53 感有幽影buff 先打2k幾
叫要0距area 先高傷
爪太慢
但2招都霸體,雙buff +施速符可以玩爪

未test 龍人mode 有冇buff
所以咪話lor,啲片一出啲人又會話隻boss好簡單,啲話難既根本唔周圍行唔探索,唔去試新野,一係就比鬼咁多限制自己,唔用出血唔用盾唔用呢樣果樣
屌,不如調番轉,你都打撚晒啲boss睇埋結局爆機,仲有冇心情番轉頭探索個open world呀?你係咪戇鳩嫁?
尾王設計到超級差
真係痴撚線,不如直接base on 啲諗住1lv 0加護no hit run既人黎整個dlc啦好冇,真係睇撚到你呢啲comment都眼火爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞