[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (102)黃金樹幽影DLC 開始

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
用法師build今次d怪真係一儲氣就衝過黎追打你 諗緊係咪要轉返近戰

打梅瑟莫中2下就死,打左成粒鐘先見到一次p2
DLC有咩戰技好用?
飛刀果種消耗品嚟
請善用1.12新物品新功能
幫d傻閪龍同火巨人修腳甲真係勁無聊
其實經常係咁有d濕鳩boss唔召好過召

就好似本篇打女武神唔召骨灰仲易打,召骨駕會變左補血包

特別而家DLC d boss血本身已經好厚又高攻,再召埋npc真係加長個痛苦時間
好多人都拎翻指紋盾出黎
插個新獅子斬好爽
boss勁多連段,連完勁少時間比你斬
進攻機會比例係佢9:1我
佢連完十下我先有一下空隙斬佢
感覺上d boss 係無雙既呂布,我係卒

隻dlc d boss難度曲線咁奇怪既
唔用骨灰難打到癲
用左骨灰就易打過ubi 既game切菜咁
屌你隻野豬王到底係咩判定黎,明明碌過左佢都俾佢撞到
點解我完全無見到休里耶 打埋泥騎都搵唔到佢
指紋盾配咩剣
行左去河尾洞窟,有十幾隻血怪圍住個祭壇
以為有咩好野點知係肉塊,Dklm
唔拎點打
岩岩都係拎返出黎先搞得掂隻幽影樹化身
勁煩 仲卡緊
想問教堂前面隻火巨人,有氣流要跳上去,其實點打?
做完黑夜刀支線 好型
有得揀咪好, 我懷疑我唔知行左東門入城定未同NPC傾.
補返去傾計之後蕾妲話要打角人, 但係我去返個位係無金 / 紅牌比我揀
call完骨灰變切菜?
我地玩緊同1隻game?
大錘慢慢扑死佢
下下都硬直
呢個問題由本篇嘈咗好耐
一用就變easy, 唔用就地獄級

DS3果種咪好, 呢隻係要整到boss無空隙呢下癲
最撚on9係我地角色有限氣, 個boss無限氣無限連技打撚咩
我就算避晒都冇氣還擊, 打條撚 on99

我玩仁王 隻狼都enjoy過佢
我最後用換血流+食蝦頂住佢傷害
玩出血加冰係
淨出血都切豆腐啦
你唔砌裝?
唔玩骨灰+買定好多強化石既玩家真係想屌

不過掉返轉諗下 呢隻game設計係有骨灰
我唔玩啫 實有部份玩家想玩新骨灰

所以睇人地攻略
去搵返miss左既垃圾獎勵boss
都會返去打埋
長槍啦 十字鎬
一係法師盧杖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞