你知道咩行業秘密?

683 回覆
842 Like 16 Dislike
唔係袋晒,馬夫錢,廣告錢,房租 (睇佢點拆)
香港買唔買到?
Programmer 識曲,同大波妹無波有咩分別
每個站加少少個字頭入密碼,就知返係邊到leak, 同埋可以易記咁個個站唔同密,
咁起碼自動拎黎撞其他網博相同個d唔會直接中先
Programmer識曲,同大波妹無波有咩分別
咁大獲
5 6位以上個d又幾多係placebo ?
明既,錢掟左落去,買一定要出口出力比自己知值得
你做到啱都算係咁
我就唔信個個lab都咁得閒, 特別係有啲板之前已經試過fail 無數次
唔係講笑,我都聽過有人大學讀曲,做咗十幾年Programmer 都未自己落手落腳寫過一個Program...
唔係執頭執尾就係跟project,但係人工高過連登FG 個standard
呢啲係操守問題
每行都有,見唔到咪做5成功夫,見得到就10成
窒得咁應得唔得㗎
好慘
我唔信底褲無
學校要求學生留級唔係揀成績/操行最差嗰啲
係揀中下游比較乖唔會退學嗰啲
其實食唔食得出?
因為我成日買泰國無激素雞翼,一包包嗰啲
街市嗰啲散裝又係label泰國無激素,但平一半又大隻好多
我成日都懷疑係假
但又唔係得一檔凍肉會咁,幾檔都係咁
你唔想研究細節,又唔想自己落耳機鋪慢慢試
咁咪買個口碑好嘅大牌子囉
同埋任何領域去到某個level就已經係marginal cost效應好明顯
你比多一倍價錢可能都只有幾precent提升
值唔值咪睇自己budget囉

同埋音響領域好多已經係睇你係咪trained ear
例如好多研究都話未接受過訓練嘅普通人其實聽唔出lossy同lossless

又有d研究話就算你耳仔覺得自己聽唔到,但某d freq一樣會對你個腦有影響,呢個叫hypersonic effect
佢用egg scan聽眾個腦,分別聽一條普通音樂同一條加咗人類聽唔到嘅音樂信息嘅音樂
結果顯示就算聽眾聽唔到,但聽有超頻信息嘅音樂嘅時候個腦係活躍d

呢d fringe science咁多研究被話係智商稅的話其實就有d無知
好彩用開 ********
做密碼

IT狗 係後台睇得咁開心呀啦
巴西豬肉廿蚊磅添啦仲要急凍
我無線買buds2pro,6舊水咋
有線買trutherear hexa,都係5舊水咋

但我知道係有分別囉
我解釋咗點解事實上係有
你咪繼續以為冇囉
你咁樣爆料叫啲食安撚情何以堪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞