你知道咩行業秘密?

683 回覆
842 Like 16 Dislike

呢d望落人畜無害先悶聲發大財
電阻高會發熱然後就著火
呢個係合法手段,所有人都係咁
點樣做低公司個利潤先算秘密唔講出口
所有餐廳都有小強
仲有泰國米一睇就知條友9UP,進出口貿易數據一睇就知
遊戲業
官方直播抽嘢果陣會真係後台改機率
電阻高
一係無電到 唔夠電流
一係有電囉導電性差有機會不穩定 斷下斷下電
一間全屋你買哂電線 幾千蚊
到時人地報價報平比你 咪又一樣心動照用
夾萬係偷情熱點
而家唔興 comment啦

話要你啲 code本身夠 readability 唔應該要另外再寫
保險佬將啲單推到一次過先交 可能你張單今個月簽但下個月先生效,原因係因為你個agent要追bonus

個客claim唔到可能係你職位低,搵你agency大職位既大佬幫你跟好大機會claim唔到都變claim到

Claim department 有一個bonus係將個賠償率下降,有時點解新聞會賣條友生cancer但係保險公司都唔賠,好大機會係Claim depart班仆街仔要追數不過只要你搞大件事保險公司就一定賠返俾你(聲譽係最貴)

Production house做比你既野全部成本都好低
可能你扔20萬出黎搞Annual dinner,有10萬落左公司袋,剩低10萬盡量慳住嚟用,所有嘢有幾平得幾平,多數最終再剩多兩三萬

盡量唔好得罪工作人員,否則你敬酒嗰杯酒好大機會俾人落咗口水

講住咁多先
單就物料成本嚟講 AirPods 都係 margin最高果樣嚟咁當然 佢降噪唔係靠 hardware ge
講中哂
成幾百萬既project 一條新仔自己寫side project咁寫
淨係聽過fd話有trader瀨屎
香港冇IT
trader瀨屎
係連登聽過幾次
明明用幾個apps叫都係黎黎去去個條友送, 咁都叫秘密
咁應該點做?先至會有一個有保證嘅驗身。
如果order佢要用歐洲料
會唔會比左大陸料先
唔貴啦
對比工程 買罐油 油2日 收幾萬蚊
Peak season公司同事有部分租酒店既(同地區)
返酒店訓當ot
去醫院
牧師 市價月薪都50k up
老細 收回佣

間公司有2個owner

其中一個老細行古能惑出身 收supplier 回佣 1年收幾球仲有好多自己親戚做supplier

另一邊老細 本身有家底 讀書老實人 。

2個owner 大家股權都係50/50
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞