你知道咩行業秘密?

683 回覆
842 Like 16 Dislike
咩小陣
堅過老虎lin😅
純粹經驗分享
我buds同buds pro 都有

我有buds and buds pro
Buds pro所有場景 就算係巴士好明顯聽到出面既聲 可能呢樣野buds2pro 有改善番
但同期 貴啲既xm4真係可以做到降噪,所以我更加深信一分錢一分貨
去7 仔買張連登會員卡都得啦 使乜咁麻煩
零售業術語

1=丁 2=元 3=王 4=叉 5=仔 6=共 7=也 8=分 9=由 0=旦/0

買野唔好再比人呃啦(通常鞋會多啲用)
Lm
賣野賣到好似啲江湖人士術語暗號咁
傻西
泰國果隻雞翼我成日去超市買
街市凍肉舖都係差唔多價錢
應該ok掛
我遇過一個好極端嘅親身例子
大圍個乜岸8號啱啱落成個時

故事主角係一對朋友
佢地無夾過嘅情況下買左乜岸8號
咁橋係樓上樓下5A、6A
仲要橋到都係搵左我做個間設計公司

當時老細緊係出哂水啦
收你兩家人嘅設計費,一Set 圖可以完整重用
用佢三吋不爛之舌去說服啲客用佢嘅設計

結果有日依對朋友走上黎公司嘈
佢地嬲撚到,要求回水退返設計費
如果唔係就出律師信

原來佢地有日返屋企咁啱撞到
於是上大家屋企參觀對方新裝修
一打開門就奶野,乜鳩都一樣,係部分牆紙唔同

如果佢地搵啲裝修公司都算數
衰在就係設計公司收設計費「度身訂做」

至於件事點解決就唔到我地知
藥房都好似有好多價錢 代號
導遊術語係泰文嚟
唔少本地茶餐廳 仲係入緊大陸啲黑心肉 但好多人笑人番大陸食野 根本就算喺香港都要小心
其實我有條問題
既然保險咁好
點解保險佬唔自己買返份?
支持
下, 咩trading system, trading system唔store盤架喎? 仲有Prop 定retail先? 定你講緊Asset Man 定broker呀?
哦 你做hkt
見撚到班魔門教就想嘔
信教人前人後兩個樣
大牌子耳機貴在個聲既engine / turing
都係細
大公司指電訊商、銀行、集團企業
係,藥房有分普通貨同‘大濕’貨
大濕貨即係利潤超過1倍既貨
賣到就有得落薄(抽佣)
我地會用代號寫返cost係件貨上面
個客要平要折扣就要計返數唔可以低過一倍利潤
電話公司send手機短訊俾全部客係用電腦send
報海關,商品說明條例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞