你知道咩行業秘密?

683 回覆
842 Like 16 Dislike
大約10年前,在某個大專上課時,某個 大律師說他收費 $3000/1小時(或3000/3小時)
叫人去外國做野 話係做support兩三個禮拜
然後唔幫人搞working visa 叫人用旅遊簽證入境
比人篤爆左 下次話係去參觀交流 實際都係落手做野
咁大間公司做埋啲咁既野
Support地點包括日本英國

木耳淘開覺得幾好試過$500純銀線插IE900 high到射咁滯
雞翼雞扒多數係中國&美國貨最多
豬扒就巴西美國都多
牛通常我見多數係加拿大
東歐貨源好少見,以前冇攞開通常唔知特登去攞個啲貨
至於轉運再repackaged 輸出就大把啦不嬲都係咁

所以係香港買都係是但,但係一定唔會買懶係高檔、貴貴既貨(尤其係咩無激素,簡直係笑話嚟
之前mm有段片
搵左兩個自稱成日食日本蛋既女仔出黎分邊隻係日本蛋
食完話最好食個隻係日本蛋
點知實際係湖北蛋
得啖笑
買solution d公司唔會唔知啦
搵黎搵去得果個programmer
大家心照唔出聲姐
假設你成績一般但想升三大 (咁睇唔開), 甚至想讀所謂神科
學術上最易嘅方法就係去外國讀高中, 考外國嘅公開試, 首推IB / 各種A-levels / SAT, AP
用果啲成績直接返黎報大學, 但就要自己報, 冇JUPAS幫你統一搞
入學率會高過用DSE成績報
攞船嘅機會都會大過DSE撚
而學費一樣都係本地生level

屋企冇咁有嘅, 讀國際學校, 考IB/AL/AP都有類似效果
特朗普第二次總統大選令很多人相信光明會的存在
咁公平啲講 一星期都冇幾多場 閒日冇工開㗎喎
同埋完咗都要留低吹下水 冇得跑下一場
如果有少少錢去加州讀CC再上UCLA/UCB
係呀,上搵工啲網大把價錢表,樓上啱,大firm 唔會咁低,所以唔係世家都唔好諗住入到大firm,除非喺呢行碌好耐,或者讀書好撚勁,大學讀law 成績好,大firm會供你去外國讀law
份嘢衰衰地有個工程師 咩責任.
落手做嘅緊係老什做.
工程重視嘅係份報告要有注冊工程師監督
假嘅話 好多人比人捉坐監啦.

https://today.line.me/hk/v2/article/R1vjzY
點跟法?講多啲?
d 雞係巴西用屈機嘅技術養出黎
個雞場一日有兩個早晚, 6個鐘一朝, 一日有哂早晚早晚.
外國要養到隻雞有一般兩個月大, 佢地用1個月就有收成.
同意
大陸/東南亞出廠價同零售價一般差8倍,
淘寶嗰啲已經叫係零售

識落廣告,$4出廠可以賣$160
名店售後話寄袋返法國整 等一兩個月

全部都係尖沙咀某幾間皮俱公司維修

跟住拖返一兩個月話整返好
村屋牌坊全部係政府泵水俾鄉黑起的
個畫面出哂黎,個天又黑又光
人若有妻無子就死了,他兄弟當娶他的妻 ,為哥哥生子立後。

路加福音 20:28
馬太褔音 22:24
Wa…. 早午一場,跟住教會奉獻50/60k 走唔甩😋
屌 近排裝修 d 點5線
唔係平時果d黎的 我拆黎睇度
d白痴師傅 駛線仲要衰撚左
定燒左線 斷撚左
暗線放唔返 一裝修完就要做明線
勁樣衰
大把美容院用淘寶機 大陸精華
收你 7 800蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞