你知道咩行業秘密?

683 回覆
842 Like 16 Dislike
地下組織 各行各業都關佢哋事
保險,真係有床單,個女同事成日去酒店傾單
如果真係正正經經 鍍銅鋁線反而問題不大, AC 多數電係行最表面果層過(低頻唔算太極端,但比例上都係多數)。DC 就一定收皮。

不過鍍銅鋁仲貴過用純銅,所以無乜人會咁做。 平太多好大可能都係純鋁線嚟,只係金屬加咗顏色/淨係銅頭。

最簡單就係攞仲同粗幼&長度嘅鋁線例比一比電阻就知,應該會係一9樣。
因為果啲係佢地副產品
一係就過多
當係掉多剩既垃圾仲有人買
其實大概做到要求
覆客唔太hea已經搞得掂

玩無線同喇叭就冇再掂過耳機
喺出面根本冇乜大分別
本身用咗 bitwarden 幾年,啱啱已轉會用 proton pass
用我嘅龍汁沖
做明線既話咁你裝修做乜
直接原裝油漆行明線一鳩樣
其實呢好多係專登唔加密

有啲有限制用戶經過電話限制重設密碼次數
所以專登見到係明文 俾客服 可以俾啲貼士個客
同埋實ot
因為講完道落咗台實有教友黎問答
Exactly
係呀,我講過我係行內人分享技術野例如耳道形狀有特定frequency resonance 而會影響音質
不過發燒友們可能當我係賣IEM 啲salesman 全面負評,好好笑
岩,我唔想叫大家支持大陆公司山寨公司,但都想指出要做個精明消費者,唔好因為見廣告勁就no brainer 去買,錢唔易賺呀
其實係好難,只係咁岩我係呢範嘅人所以先知個premium 咁唔值
基本啦,讀書嗰時都係咁架
普通嗰個我用咗3年仲一切正常,又fit自己隻耳型,唔覺得廢
In house嘅特別多,日常工作就係管vendor
是, 升學問題一律建議加多少少上Ox/bridge / MIT
迪士尼前員工:

迪士尼員工餐唔包 要自己俾錢(出面7折左右)
啲外國公主有係後台扑嘢
半個鐘還好
45分鐘有啲難度
大教會一埸講道20分鐘內,你趕時間可以走先
HG叫雞agent 抽$400
叫AI幫你 refactor d code啦
盲撚
佢意思係有啲硬件都要錢 賣得貴係因為成本高
用你呢個logic 呢個世界無貴野
明既 買4090一定要出口出力比自己知值得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞