機戰遊戲/動畫/情報 集中po 11 [2024都仲未有新作消息]

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實只係Z3做過一次
講起呢樣既然當初版權作可以咁撚乞衣
咁點解當初OG又唔咁乞衣整召喚獸
仲要吹咩量多出唔到完結篇
V入面係慘遭玩梗最大受害者
原作系列整召喚獸,可能係一套作品機體太多,不如變召喚獸。

OG就算吧啦,又長又臭
OG叫有2人1隊,唔做召喚獸都OK既
版權作初期主要後日談先有召喚獸,依家開始新參都召喚獸
所以就呢度已經舉佐兩個方法
召喚獸
兩技機體
去解決咩量多問題
真心想出用有限既資源點都出到完結篇
大大隻魔f就係例子
何況我之前都數埋出黎根本唔係資源問題
大將軍點解可以咁多藉口

兩技機體咪算好
30個孫悟空好似得一招
咁v都係
t同30先係震得最少
做召喚獸好過無得出場

騎士與魔法銀鳳騎士團二男一女軍團長無得出,連帶敵方宿敵劍狂都無得出
http://www.knights-magic.com/mecha/

明明原作有咁多機
z3都係二人一隊
其實og一大班完佐故冇戲份先最岩做召喚獸
偏偏條友仲要再畫過
根本佢d預算分配唔合理
玩具箱都冇
敵方單眼女部機都無出,用雜魚機
一普通一map
之前已經係咁
幾時到手機俠参戰
初登黎講,都cut得太多了。

隔離殘念5就唔錯
G獵鷹得召喚無合體我真心接受唔到,連招技入面都係齋聯手無合到體
初參戰仲要講復活魯魯修,成套戲最signature嗰兩套甲佢竟然夠膽cut,個腦真係裝屎
Gbit都冇埋
淨係畫DX簡單好多
頭炮 槍 劍 召喚G獵鷹 衞星微波炮MAP/單體
嗰關算係咁 除非你係0改玩家 攞少少錢升珍寶3都算易
有名嗰啲都係得一個要殺
唔做個換裝unit,都整個招演繹下,殘彈技都好。雖然動畫實際出場唔多。仲有皇姐打將軍都值得整個unit出黎啦
嗰關就係半強迫大改勝平武器/en
基本上勝平可以開大招打到布查就穩,其他人太過r痕
話說有冇人睇左交響詩篇果三套劇場版

我睇埋解說都覺得一舊舊
好簡單,學世嘉隻Sonic Mania 咁
用返Winky 時代嘅2D 像素風格同埋照搬個UI (系統反而可以加啲新世代嘅嘢,30嘅多線支線系統同我死開) ,出隻新嘅機戰

第一炮就新舊IP撈下,舊到泰坦3 珍寶3 重戰機,聖戰士(外傳未出) 斷空我(NOVA死開) , G高達 搭 UC NT 不孝子咁 同埋新啲嘅機人番

艦未出過好似有銀英、星界之戰旗之類 (大和號都得典解星界唔得? 拉非爾)

戰機仔直接同SE (收購咗Taito) 同世嘉R,出Darius 同 Thunder Force
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞