[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (101)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
認真咩,price睇水貨周街都係平幾舊
真 早1 2個星期落百老匯報我萬6 豐澤全線無
諗緊可能買水算
邊有人去百老匯豐澤買 你真係想買行都唔會去啦 星際咪算
XT5 我年幾前買水同而家一樣價咁濟
富士應該都就炒完, 好心富士卑多d 錢小紅書kol, 依家完全冇人推, 最近發現canon 可set 到直出Classic neg. 舊機都用到,幾正,我用canon 6d
X100出FF做乜
人哋鳩吹你又信
我估係1吋sensor, 類似X30後繼機
富士一直話唔搞full frame (佢哋亦無咩優勢), 亦一直用呢個理由去推GFX, 如果而家轉有啲自打嘴巴
呢幾年嘅趨勢似係高級DC好搶手, 啲舊機喺二手市場都賣得好貴, 睇嚟富士都想搶呢個市場分一杯羹
一寸未必會因為大陸嗰班唔係計你個大小,而係而家輕啲玩乜嘢有可能都用返APS不過呢部機可以Wi-Fi落你嗰部printer嗰度print張相出嚟

富士而家最好買就係即影菲林,梗係食住依水做埋佢啦,因為過多兩年佢哋都停產
之前唔係傳出數碼TX-1咩
x100vi 啲價係咁跌
似乎係大貨返

不過仲未到原價任買
想問x100v 大家係用咩filter 先可以裝hood同lens cap
本身用緊xt5有支16-55同70-300
諗住入枝33 1.4
但見到啲人又話x100vi番哂貨
本身4月頭排緊銀色 岩岩打電話去轉左黑
佢話下轉番貨就打比我

大家覺得照入33 1.4唔好買入x100vi好
定買x100vi唔入33 1.4好🫣?
見個焦距差唔多所以糾結緊
邊到訂
我跟上面ching 係adorama 買
又唔收卡,又好似scam 咁叫我匯錢
xt5+33.4同x100vi完全兩回事黎wo
襯衫咪x100vi lor
咁既咩🤦🏻‍♂️
我見x100vi個枝好似係23mm
咪諗住差唔多🤣
好糾結點買好?
我意思唔只焦距上
但23同33都兩回事黎 ff equivalent 35同50
如果係入支23.4又會唔會糾結呢?
咁你又岩🫣
係咪有答案
仲諗緊😂😂😂
比你會點簡?
小朋友先會選擇
認真: 我覺得有xt5唔洗諗x100vi 有錢買黎襯衫另計
點解咁講呢🫣?
X100vi輕便係主要因素
如果買埋支33 1.4
黎緊去日本都唔知帶1655好定33好😮‍💨
我自己preference啫 我之前去旅行都係拎xs20 1655同70300 下次應該連支70300都唔帶
咁你買左x100vi你帶xt5定x100vi?
我都係諗住帶呢2枝😂😂😂
如果真係買埋就2部都帶哂 唔帶33 1.4🫣
睇下個日去邊 再睇下帶邊部機出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞