港產片po熱烈恭賀九龍城寨票房過億(77) [九龍城寨・圍城/談判專家/公開試當真/海關戰線]

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
你去到戲院貼chef lemon同張學友出黎得呢個數都算唔掂就真
宣傳落重本
幾個黨鐵站都見到廣告
又做報紙全版
我淨係見到紅磡站外面有
Wmoov得6.4,仲低過爆裂點同潛行
再次證明以上兩套真係拍得不錯咧
BTW Disney Plus已經有爆裂點睇
係咪未有正式上映日期
日本完全無聲氣咁

瑞導幾識著衫
之前康城最outstanding嘅係佢
唔知係咪自己襯
http://www.osen.co.kr/article/G1112375396
鑽石山站勁誇張
計埋暑期主檔期

埋單掂唔到3千萬已經叫輸左
韓國一早已經有電影公司認頭
日本就真係一d聲氣都冇
日本其實遲一年都唔出奇
睇下會唔會去10月尾東京電影節
睇完Check咗你個名先敢信
篇訪問講由上年開始港產片連仆幾部
大陸金主嚟近會閂水喉
屌你海關既劇情膠到無倫
原來當年fox/老鼠都幾幫到手

當年做小成本製作,可以大膽賞試,因為賺蝕有數得計,最關鍵是有衛視電影台支持。Angus︰「以一部800萬成本電影計,細片賣埠好困難,但正正因為有衛視電影台購下亞洲的放映權,加上DVD銷售,在票房上只要搏到3、400萬,就可以打和。但隨住影碟市場萎縮,加上衛視電影台結業,現在要單靠票房拿回700萬才叫安全,可見難度高好多,所以基本上只有政府肯投資的電影,才有人肯拍,其他細片好難開到。」

解說一下,衛視電影台是迪士尼傳媒旗下一個對全亞洲地區播出的華語電影影集頻道,該頻道主要播放粵語及華語的電影,並以香港電影為主,但該頻道於2023年10月1日停播。市面上類似的頻道,現剩下now的爆谷台,Netflix及Disney+,Angus認為Netflix只看重台灣及韓國製作,而Disney+亦會改變購片方針,對港片未能有太大幫助。
膠到笑
係潛艇閉氣4分鐘再負重遊返上10米水面
學友cls joker式演法
lemon港版吳京戰狼
所以某大公司少咗拍純港片
最撚膠係講到艘貨船咁難搵,原來就咁泊咗喺其中一個船塢
800萬成本唔係2400萬先回本?
madam落order唔畀佢出公海
結果夾到隻船炒落中環碼頭
但都有得升職
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞