港產片po熱烈恭賀九龍城寨票房過億(77) [九龍城寨・圍城/談判專家/公開試當真/海關戰線]

547 回覆
7 Like 5 Dislike
準備繼續後期
見到堆新演員都第一時間諗起佢哋
好d嘅咪好似金手指咁囉
每人都有個鏡頭+1,2句對白
星馬仲係好迷香港 仲好多人睇緊tvb
拍國安版逃學威龍仲好啦
日日𥄫實班學生,邊個唱國歌唔夠大聲的,即刻拉人
過賭城風雲應該可以
https://www.instagram.com/p/C4ZmbOSBG7w/
拍逃學威龍國安版就梗係港獨份子挾持學生
國安勇救學生啦
屌我諗諗下你不如問近年港産D大製作套國安仲合理過又UCAC又海闗關
所以我成日都覺得電影市道低迷有一大部份原因係因為TVB
都準備左好多年
鄧飛提議可拍攝國安版《無間道》推廣憲法及基本法
https://lih.kg/3720649
學術性討論
有冇戲真係啱改編做國安題材?
拍國安版逃學威龍仲好啦
日日𥄫實班學生,邊個唱國歌唔夠大聲的,即刻拉人
拍逃學威龍國安版就梗係港獨份子挾持學生
國安勇救學生啦
屌我諗諗下你不如問近年港産D大製作套國安仲合理過又ICAC又海關
乜原來八爺同吳京個套鏢人有MK鋒份唔係fake news係真架咩
鮮浪潮可摸耳加場呀呀呀呀呀?
搵嗰班福6壽拍咪啱晒囉
風林火山一上映,基本上會係香港歷史最佳電影
星級導演麥浚龍先生拍既戲絕對有保證
CLS

垃圾都捧
有剪 variety已經證實了 形容係the cuts were reported to be “minimal and are due to violence, blood and gore, and language...no cuts were made that impact the integrity of the storytelling and the film remains authentic to the Deadpool spirit.
話中有話
多謝香港人同戲院谷死一套戲
小眾題材唔係咁可以點?
偏門的野永遠都係少支持者
關咩事
之前留過其他國家嘅做法,有冇檢討過成個排片制度或者有冇措施保護到細片嘅排片比例,上幾日就砍真係得香港先咁toxic

港產片-保持欣賞鼓勵態度(56) [鮮浪潮23/命案/12日/電子靈/失衡2]
https://lih.kg/zOmoKeX
#171 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

// 想知香港戲院有冇排片上限規則(無論明文/不明文),成日覺得上映場次會俾大片扼殺係香港文化問題
都係之前睇人講,日本戲院係有共識(冇明文規定),無論套戲係幾受歡迎(不論本土/外地片),單片排映影廳數量不得超過全國影廳數量既25%,所以大熱片基本都係中等規模排片,但上映期會拖到半年或以上
法國既排片規定會更加嚴格,如果法國電影協會知道某戲院將某套戲單日排超過1/3,係要罰停業3個月,若犯3次以上就要永久停業 //
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞