港產片po熱烈恭賀九龍城寨票房過億(77) [九龍城寨・圍城/談判專家/公開試當真/海關戰線]

547 回覆
7 Like 5 Dislike
未睇

都係早2日見FB講多左片段
嚟緊睇埋先

純粹係對武打片唔係好有愛
所以拖到而家都未睇
5倍幾6倍本土票房唔係唯一大票倉仲有邊度係大票倉
家陣賣埠出去海外票房加埋過到香港未
萬事起頭難,香港巳經沉左起碼10年時間,要攞返國際聲譽唔係易事。如果你有留意九龍喺大陸嘅票房走勢,係由去準備去康城先急起黎。之前一直比幾多大陸網民挑刺,去左康城啲人先開始收皮。而且把所有雞蛋放晒係一個籃係極危險嘅事,陳可辛套醬園弄就係好例子,佢太挨大陸,巳經比內娛資本挾持到連剪條片都無自主權啦。
乜鳩野啊第一個星期已2億7人仔喇喎.....
如果你要講公布去康城
咁4月既事黎你睇票房我就唔知你點睇得出係點急起
你講去康城首映個陣都上左兩個星期
急起?
佢係大陸宣發無乜宣傳過去康城,好大部分人係佢哋去左先知架
梗係冇啦上個陣五一黎架
你答我點樣去康城就急起先啦票房
套野明明大陸港產近年少有叫好叫座你究竟邊個平行時空
其實要起返都真係唔易
當年賣埠基本上成龍一個頂起半邊天
依加香港出到個新一代後生巨星都冇,劉謙都35
行韓國條路可能實際D
但劇本上又咁多紅線
香港要行「韓國條路」邊到實際
咁出個國際級電影巨星同寫好D劇本係後者有機會D
你睇返依加中日韓都出唔到咁濟
我都以為係核電廠
原來係非法電子廢物

https://www.facebook.com/hendersonmovies/posts/pfbid0cFF4Coig2jmvf3GzkDkbiDyXVck7F6JmtD7wn3SUoDirQ8gcBnP31Z3mFwE6cxo1l

故事描述香港某回收厂突发大火,惊现大批电子废品,全港爆发辐射危机,揭开了庞大的垃圾走私黑幕!政府救灾顾问、代理特首和前线消防队临危受命,这场救灾大战分毫都不容有失。
成龍點只半邊獨佔八斗啦
賣碟同上映日本北美幾乎得佢大賣
之後李連杰
發哥就其實比起佢本人不如話係槍戰加佢有賣點
星爺係主要東南亞勁係後期少林足球同功夫叫好少少但佢都可能覺冇數圍先上大陸算
依家賣埠最好個個咪又係雙哥但雙哥講緊三十年前依家係外埠賣到下架喇喎
點唔實際咪啫係類型片路線
你拍好幾類類型片都夠你賣埠
以前香港一樣動作片夠賣幾多啦
以前成日諗成龍D戲當年成本已經幾千萬點回本
之後一睇佢係日本個D票房就發現真係誇張
其實唔係好明佢講「韓國條路」係咩意思
不過香港新導演似乎幾不屑拍類型片
就算想拍都未必識拍
Herman拍撚哂啦仲點有得拍啫
我意思係由劇本做返起
城寨全球票房過左周處
到新導演都拍就會去返「又係XXX,不了」
回收得都係D用到壞的野,幅射量可以有幾大?
伏味好撚濃
消防戰線
城寨票房其實真係值得更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞