港產片po熱烈恭賀九龍城寨票房過億(77) [九龍城寨・圍城/談判專家/公開試當真/海關戰線]

721 回覆
9 Like 5 Dislike

海關都有戰線,下套叫乜?
https://lih.kg/3728892
食環風暴
講食環署職員見到有外國恐怖分子係香港垃圾站搞恐怖襲擊
一名見義勇為的清潔工揸住槍守護香港
早前《香港01》收到讀者報料,拍杜Sir正為新戲開工,主角更是MIRROR的成員盧瀚霆(Anson Lo),問到拍攝進度如何?「其實我就懶咗啲,拍拍下冇乜心情,得閒再拍,可能遲啲會拍得快啲,而家會慢咗落嚟,等我出完埠返嚟再諗下。」

至於點解搵睇中Anson Lo找他演出?「幾好呀,新一代係要支持,好唔好都要畀啲機會人哋,如果有機會你都做得唔好,就你抵死啦!呢行唔係一下登天,係要累積下,尤其做導演,一係你唔好做呢行,呢行就係付出多過收穫。」

段野睇落有骨。
食環梗係VCD小組捉殭屍啦。
一定要搵林明禎拍。
圖書館戰爭(康文署)
販戰
講小販管理隊係一次例行巡查中見到個無牌小販,小販反抗逃脫,之後例牌係馬路飛小販車仲有槍戰,之後發現無牌小販背後有一個國際販毒集團
呢套要搵魯迅客串
一係演技差一係態度差
當年PTU同文雀都係拍下停下搞左幾年啦
唔洗諗咁多喎
爭好遠
YouTube ver似一個project 咩角度都有

戲院版擺返正個焦點係康身上
成件事專注好多

張叔平有指導過似返套戲
海關戰綫
再睇城寨

然後發覺古仔今次真係做得好好
見城寨都仲有戲院爆場
雖然場數唔多但都可以慢慢磨
咁跟佢做野隊crew係點計錢?
日薪?
唔使擔心 一定破 係時間問題
不過都唔明點解唔點谷票房
呢三日買飛送小咭set都算谷緊票房
杜琪峯出席完頒獎禮,接受傳媒訪問,問到有冇睇到近日屢創票房佳績的《九龍城寨之圍城》,杜Sir不但有睇,仲大讚抵睇。「《九龍城寨》阿瑞(鄭保瑞)套戲抵睇到爛,我覺得100蚊的話(戲票)值150蚊,不過我唔鍾意部戲,我都有同阿瑞講唔鍾意,但實在好嘢。抵睇,做到香港電影工業上的成就。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞