港產片po熱烈恭賀九龍城寨票房過億(77) [九龍城寨・圍城/談判專家/公開試當真/海關戰線]

547 回覆
7 Like 5 Dislike
琴晚已經做晒期望管理先睇首映
真係麻麻地
今日先至再睇城寨
覺得西瓜嗰段都幾重要
無咗削弱哂大老闆嘅惡
仲有同王九關係嘅暗湧
紅館齊跳今期流行
狄秋快啲入紙搞大件事
香港拍戲真係好7貴
而家套戲先叫開始賺
相反周處有槍戰追車
成本都只係6千萬新台幣
咁冇得比啦
呢套起野出黎都用一半錢
個景用咗5千
但套戲拍咗好耐
伍允龍講佢為咗最後嗰幕食咗四個月雞胸
有冇人睇咗海關戰線首映?
如何?

7月港產片
公開試當真 大戰 海關戰線
2套都無人睇
比壞蛋獎門人 反轉腦朋友2 加菲貓
無聲絕境前傳 夾死
7月尾仲有死侍
大咩戰 兩套肯定收得差 而且勝利者只會得inside out
壞蛋唔搵番柴九配音
肯定冇心谷
應該2000-3000萬貨仔
私片
海關有幾多邱導自肥炸你老味閪
我又唔覺得壞蛋冇柴九會唔掂....
反正好多人都係諗住入去睇班minions
大戰的兩方係壞蛋獎門人同反轉腦朋友2
練身形應該難唔到伍允龍。
反而我想知佢試/練果啲笑聲用左幾耐。
收咗二百幾億
每週票房 2024年6月17日至23日

排名 1
影片 談判專家
發行商 EDKO
產地 香港
開畫日期 13/6/2024
上映日數 11
一周票房(HK$) 6,216,816
累積票房(HK$) 13,103,135

排名 2
影片 九龍城寨之圍城
發行商 INTCN
產地 香港
開畫日期 1/5/2024
上映日數 54
一周票房(HK$) 3,563,110
累積票房(HK$) 103,008,052

排名 3
影片 加菲貓: 勇闖世界
發行商 MAE
產地 美國
開畫日期 22/6/2024
上映日數 2
一周票房(HK$) 2,120,643
累積票房(HK$) 4,123,173

排名 4
影片 全職乖孫
發行商 INTCN / Just
產地 泰國
開畫日期 13/6/2024
上映日數 11
一周票房(HK$) 1,719,851
累積票房(HK$) 3,092,769

排名 5
影片 汪汪夢裡人
發行商 EDKO
產地 西班牙
開畫日期 20/6/2024
上映日數 4
一周票房(HK$) 881,453
累積票房(HK$) 1,199,467

排名 6
影片 重案夢幻重組再重組
發行商 SONY
產地 美國
開畫日期 6/6/2024
上映日數 18
一周票房(HK$) 765,836
累積票房(HK$) 4,143,575

排名 7
影片 芙莉歐莎: 末日先鋒傳說
發行商 WB
產地 美國
開畫日期 23/5/2024
上映日數 32
一周票房(HK$) 310,935
累積票房(HK$) 8,725,003

排名 8
影片 地下殺神
發行商 INTCN / Just / OSE
產地 美國
上映日數 4
一周票房(HK$) 271,555
累積票房(HK$) 271,555

排名 9
影片 再繫「腦」朋友
發行商 INTCN / PPI
產地 美國
開畫日期 16/5/2024
上映日數 39
一周票房(HK$) 202,281
累積票房(HK$) 3,578,122

排名 10
影片 維和防暴隊
發行商 MYWAY
產地 中國
上映日數 4
一周票房(HK$) 167,403
累積票房(HK$) 167,403
全球好似就1億
仲差千二萬!!! gogogo
笑聲就easy peasy
伍講佢同瑞導開咗兩次會
第三次先係正式casting
就係叫佢笑

練身形唔難
問題王九係洛軍以外最多fight scenes嘅角色
體能要求極高
難怪最後尾嗰場戲佢blackout咗成分鐘
《贖夢》未正式上映已獲各地影展關注和支持,家輝被問到會否對電影成績更有信心時,坦言未敢對票房有太大期望。他以幽默口吻分享對現時電影市道看法:「太多人喜歡電影,所以人人都覺得自己係專家!咁佢哋扮專家咪好流?咁又未必,業內人士就真係專家喇﹗不過,如果咁嘅話,食緊呢行飯嘅又係咪實掂呢,但又有啲成績跌倒阿媽都唔認得,包括我自己,哈哈!電影就係咁神奇,集創意、藝術、賭博及命水於一身,簡單嚟講:偏門!近年又大多手風唔順!所以仍然喺業內努力打滾嘅人,其實都深愛電影,包括我!至於票房成績,我引用自己一句對白:『耶穌都估唔到票房,我話嘅﹗』總之,立意求新,交出誠意,謹慎行事... 唉,自求多福啦﹗」 

https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20240626/1719380834628
耶穌又要出動
其實談判上到2千up 開畫前又真係唔多估到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞