港產片po熱烈恭賀九龍城寨票房過億(77) [九龍城寨・圍城/談判專家/公開試當真/海關戰線]

497 回覆
6 Like 5 Dislike

劇透請四重加密

最新港產片討論區

港產片其實一直都有好嘅作品㗎
但有時資金不足,宣傳唔夠,戲院係商業角度唔會畀面你,戲院自己都告急緊

唔係成日想打告急牌或者所謂情緒勒索
不過唔想有質素嘅港產片成為遺珠
所以有好睇嘅港產片上畫就要:

1. 入戲院支持
2. 分享 用口用手share
3. 畀啲鼓勵,少啲踩,唔好睇嘅位屌得細力啲
4. 試吓多啲留意港產片,留意下新人
5. D+ / Netflix睇到一套遺珠都可以分享下
6. 尊重別人意見,你覺得爛,可能人地唔覺

海外朋友可以留意下,有香港人在海外搞發行的:

歡迎港產fans入嚟圍下爐追下po

劇透請四重加密

LM
港產片(港產+合拍)上映時間表
2024年
7/3 - 填詞L (又名:填詞撚) (導: 黃綺琳
11/4 - 但願人長久 (導: 祝紫嫣
27/4 - 聲影路 (導: 王茵茵 [特別放映] [紀錄片]
1/5 - 九龍城寨。圍城 (導: 鄭保瑞
1/5 - 從今以後 (導: 楊矅愷
1/5 - 重慶森林 (4K修復) (導: 王家衛
23/5 – 查無此人 (導: 孫立基
13/6 – 談判專家 (導: 邱禮濤
4/7 - 公開試當真 (導: 梁奕豪 [紀錄片]
5/7 - 海關戰線 (導: 邱禮濤

未有上映時間
原定3月上映 - 望月 (導: 羅耀輝

特別節目放映/電影節
[香港電影資料館]
定期單元 (多數為香港1920s至1980s舊片)
(詳情請留意官網)

[M+戲院]
[7至9月節目]
1。我談的那場戀愛 (導: 何妙祺 (2024) (優先場)
2。力王 (導: 藍乃才 (1991) (鈎沉與遺珠)
3。芭啦芭啦櫻之花 (導: 馬楚成 (2001) (台階夜幕)
4。只是影畫 (導: 陳上城 (2024) [紀錄片] (創作人與事)

[香港電影影評人學會]
1。影評人之選2024—生死之間
◇ 再生號 (2009) (導: 韋家輝

[百老匯院線]
1。第18屆鮮浪潮國際短片節 (14/6 – 6/7)
2。MOViE MOViE Let’s Talk About Sex
◇ 男生女相:華語電影之性別 (導: 關錦鵬 [紀錄片]

[MCL院線]
1。The ONE戲院
◇ 金都 (導: 黃綺琳
賣叉燒?
睇完談判專家想問下香港個領養制度係咪唔會知道父母背景領養到父母都係精神病嘅都幾驚下
`
成個馬國明咁
電影到應該話係唔會講比第三者/原父母知
如果知都養嘅都幾大愛吓
https://www.youtube.com/watch?v=Osy2_8NeaF0

睇番7:30分,洪金寶D動作都仲好快下

原生父母有精神病底,佢地個仔會唔會都高機會有精神病?
會就大鑊
會有機會遺傳
談判專家
有冇人睇左海關?
劇情好撚浮誇
命案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞