港產片po熱烈恭賀九龍城寨票房過億(77) [九龍城寨・圍城/談判專家/公開試當真/海關戰線]

547 回覆
7 Like 5 Dislike
零討論?入場門口派前幾屆BD唔知派晒未
差一個單元未睇,暫時睇過《宇宙有什麼不是暫時》完成度係最高,可能連續兩年都係拍屯門拎大獎
要保護小眾電影, 首先要有個好佛心的戲院
有D大院/貴院甚至會只上大片, 高先戲院我覺得算幾好, 好多小眾片都會上, 可惜背後無大財團支持

眾所周知, 戲院係有冇人買左飛都會照放映安排左的片, 即係話如果得1個人睇, 甚至0人入, 都會照開冷氣照放映, 所蝕的電費就要由戲院承擔

叫得小眾題材, 會睇的自然都唔會多人得去邊, 加上唔會夾好時間一齊去同一間戲院睇, 所以坐唔滿的機會超超超大, 收支唔平衡下, 係靠戲院拎個心出嚟放映, 所以一眾營利為先的戲院都會保留賣座的, cut走無人/少人睇的, 係一個好合乎商業原則的做法

其他國家有其他國家的不同環境, 至少租金上好多都無香港咁痴線, 自置物業時咪可以自由d, 隨性d囉, 又或者政府作出補貼, 幫助某d唔夠錢做宣傳的電影
法國果個美其名保護
但亦係限制, 甚至打壓, 要求戲院做蝕本生意
同時亦傷害左d想睇大片的觀眾
單日1/3, 當全法國有十萬個位, 如果爆左1/3, d人就要下一日先有得睇, 如果有100萬人想睇, 就要最少三十日先消化得哂
過咗4拍4未
過咗我覺得已經好過預期
近排想後追港産片,有冇咩推介
近年啲都有睇過下年少日記,白日之下,幻愛,十年,毒舌大狀之類
你講嘅呢啲地方政府有無補貼先
香港租金咁貴
你要戲院少做生意留場比少眾電影
有無諗過一啲都唔substainable
worst case scenario係間戲院做唔住要接埋
林峯大馬兒時偶像
寒戰III:我的大斧早就飢渴難耐啦
胡子彤要上位了?
樓上我一早封鎖咗
想睇咩類型
同埋10年內定係廿年內定係雙周一成年代
白仔
就算限制單片最高排片都唔會輪到從今以後食到個排片啦
你想要個種做法唔係限單片最高排片係限最少排片咋
呢種?一堆片變神功戲就有份
我全都要
你終於返黎
點解咁講?
佢做悍匪嘅形象太深入民心
無諗過真人係c文又騰雞
反差好大
啲網民形容佢好似尖叫倉鼠張meme圖好貼切
21/6 城寨 大陸就上youku 喎
大陸發行好似唔理其他地區票房死活咁
香港仲跑緊數喎

https://www.instagram.com/p/C8V8MmnP7yq/

阿叔對住試當真堆youtube level素材應該頭都大埋
唔好咁痴線啦 香港租咁貴仲要限住戲院點排片 依家都難圍皮 搞d咁既野想全港戲院收皮?
應該係大陸主要嘅streaming platform都有買
其實三地連大馬都上咗一段時間
到今時今日仲會入戲院睇嘅多數係翻睇
咁快就上streaming我估係要食住個勢
如果連view數都靚仔搵金主都易啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞