港產片po熱烈恭賀九龍城寨票房過億(77) [九龍城寨・圍城/談判專家/公開試當真/海關戰線]

547 回覆
7 Like 5 Dislike
其實幾忠於原著,搵劉青雲演Nick Fury,搵黑人演返黑人,
你話呢 爬都要爬過去啦條終點線係面前
出左呢套談判青瓜都幾好評,我諗都唔會有人講了
係時候包場了
班男今個禮拜要返大陸宣傳唔得閒
返香港你估唔繼續謝票
不過我期待劉同吳兩個既交鋒會佔套戲大部份,而家好似一半都無
今個週末如果想睇戲根本無其他選擇
幾乎霸曬全部院
當然口碑都算OK 如果唔係好多人寧願唔睇
https://lihkg.com/thread/3719619/page/1
happy share,如果要改朝換代我諗係要推呢批人了
談判專家ok啦 商業片節奏夠快夠爽又有卡士真係夠曬唔知係咪有原作打底太穩打穩紮 反而期待海關戰線會有幾失控
有冇加長阪 應該好多收收埋埋 好想睇
somehow 我覺得城寨喺大陸嘅宣傳無之前啲合拍片咁積極
康城之後我以為佢地會去大陸做第二回謝票場
點之全力集中係香港
好多人喺抖陰之類跪求佢地去多轉
啲大陸人話大陸宣發成本太貴,例如比錢大眼買熱搜。而且佢發行係瑞聯唔係貓眼嗰啲,巳經無戲院撐。掉轉頭諗我反而覺得理智左,內地係門檻最低嘅大票倉但唔係唯一。正如tunnel 係訪問成日講,港產片係應該要賣埠,要走向國際。

談判專家1個星期已經畀人cut 到得20000場
但口碑ok 的
就盤算係香港我都覺得宣傳仲可以盡好多
今個星期城寨班仔返晒大陸去抖音,微博電影之夜宣傳吖嘛(btw林峯的獲獎感言係全場最得體,佢係唯一一個會恭喜埋其他得獎人士嘅,尼啲氣度先反映到香港演員嘅練歷同質素),下星期我諗會繼續謝票。而家都未出包場尼啲大招,就差1500萬咋,爬都爬過去啦。
有冇鮮浪潮討論
夠woke
keep住有包緊

學鏡仔搞票尾抽見面會可能仲有效
南亞線需要嘅人才
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞