的士畀個波省中,的士司機揾人賠償慘被當透明人!

420 回覆
291 Like 9 Dislike
你自己話係刑事wo
係人都可以報啦 你究竟識唔識
你係咪果d以為俾人拉咗返差館就係有罪既人
邊個省9我?
普天同慶
If a person destroys or damages any property, whether belonging to himself or another, intending to destroy or damage any property or being reckless as to whether any property would be destroyed or damaged, and intending to endanger the life of another or being reckless as to whether the life of another would be thereby endangered is also guilty of this offence and is liable to imprisonment for life

睇英文啦
識唔識分or 呀
真心弱智
任何人意圖使任何人受殘害、外貌毀損、成為傷殘或身體受其他形式的嚴重傷害,或意圖抗拒或防止任何人受到合法拘捕或扣留而:(a)以任何方式非法及惡意傷害任何人或導致任何人身體受嚴重傷害;或(b) 向任何人射擊;或(c) 拉動扳機或以任何其他方式,企圖用上膛槍械向任何人發射,即屬犯可循公訴程序審訊的罪行,可處終身監禁。

有咩唔同? 都係意圖喎,中波餅咪外貌毀損囉
點呀,話人兒登仔依家又屌住走?
你解釋下 想笑
的士佬話:
我就企喺個龍門守龍門
你哋咪繼續踢囉
掂親我話你打我。
師兄有質素
未必告得入
但有得拉
係 的士佬個追討方式係柒 但冇理由唔出聲掛
真係省中整爛人部車 大人大姐 咪成隊波一人夾少少賠返比人囉
全部都係意圖
識唔識睇中文
已經比位佢
唔好啦 難得智障都識上網
講多啲 ok?
咁中波餅點解唔知傷人或者意圖謀殺,請教緊你呀高手,痴住個兒登仔論壇話人兒登仔
刑毀 唔一定要係意圖架
傷人要證明意圖wor
刑毀條法例寫未必一定要意圖 reckless 都算
揸正嚟做嘅話,人哋book咗場你的士佬憑咩走入嚟個場?要嘈就出場邊嘈啦識唔識規矩呀

人哋哥狗幾嬲都唔會入pitch屌人啦
咁都嘈一餐
比較好奇想知點解belonging to himself都算
法律嚟計
一係地方擁有者對外嘅3rd party liability
一係租場者 / 踢波出去嘅人負責
你痾尿唔好痾出界
睇埋英文仲好笑
你中文廢 英文仲廢
讀多啲書啦
你睇番人地個or出現係邊先
無人篤灰,邊個知。唔通問粒波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞