的士畀個波省中,的士司機揾人賠償慘被當透明人!

420 回覆
291 Like 9 Dislike
真係有片影到邊個省出去喎
香港踢波唔洗考牌,非蓄意省中任何嘢,包括省死人都好,都有得打做意外。的士佬最多告場地擁有人,因為擁有人容許波友喺佢個場地踢波,而又無保障到場外人士嘅性命財產。如果波友無場紙就告場地擁有人無妥善管理,擁有人再告返波友。

利申9up
分返刑事定民事先
刑事既犯咩法先?你有犯法先有舉證既需要
民事既你咪自己入紙追撚飽佢
你搵人俾人追再講
喺球場踢波呀
又唔係專登走埋去省架的士
犯咩法呀傻閪
如果專登走去省架的士已經咗啦
個個好似你咁弱智搞咁耐都判斷唔到咩?

你成日講有機會拉人
拉人嘅法律理據搵到未呀?
小學雞為拗而拗
搵埋俾你呀
50.涉嫌人士的逮捕、扣留與保釋以及涉嫌財產的檢取
(1)警務人員拘捕任何他合理地相信會被控以下罪行的人,或拘捕任何他合理地懷疑犯了以下罪行的人,乃屬合法 ——
(a)任何由法律訂定判處的罪行,或有人(就該罪行首次定罪時)可被判處監禁的罪行
(1A)警務人員可根據第(1)款行使拘捕任何人的權力,即使他沒有為此而發出的手令,亦不論他是否目擊任何人犯罪。  (由1992年第57號第2條增補)

合理地相信會被控
知唔知咩叫會被控呀
上court呀傻閪
你繼續講上court同拉人兩回事啦
你話架的士泊係球場入面比你省爆,就話佢抵死啫,佢係馬路,你個波踢出球場整爛人地啲野好應該道歉賠償啦

調返轉如果省爆人地地舖玻璃,或者跑車,而唔係的士,風向會唔會咁一面倒,大家對事好無
不負責任到要舉大自然做例子
關咩事
我球場範圍內正經踢波唔係特登
省到乜都唔會賠
要問就問政府點解設計到個場咁
負咩責
要講責任既場地負責人都要負責
搵埋建築處睇下係咪設計有問題囉
你講責任之前要搞清楚件事有咩party有份先
如果踢波都有責任咁揸去球場隔離又冇責任?
有意圖大概等於故意 而家好明顯係意外所以最多只係民事索償

不過#2個例子舉得唔啱 因為足球唔應該出現喺馬路 所以就算畀人碌爆咗司機都唔駛賠
抵撚死啦的士狗,佢唔泊嗰度咪冇事囉
錯就錯在個當時人係dc9, 唔理對與錯兒登仔一定屌左先
仲話自己辯論隊隊長...我既意思咪話唔會揾佢賠囉....
你都識講球場範圍內啦
咁佢而家省咗個波出去呀嘛
咁搞笑嘅你
咁調返轉咪你賠返比人囉

就好似你屋企盆花係個窗台跌撚左落街砸到人,你估你唔洗負責任呀?

你盆花砸撚到人架車既話,你覺得係你要賠返架車比人,定個車主要賠返盆花比你呀
我踢果下係球場範圍呀嘛
你係咪搞笑
我踢個波意圖咪傳控射解圍囉
實解釋到架喎
個波去邊個我自由控制到我就去踢英超啦
點解係球場踢個波會出到去?
英超勁射省中球迷死咗
個球星係咪要判誤殺坐監?
係係係 真係歪理當真理
你睇得波少?人哋練波或者比賽省中球迷都會道歉+除衫比受害者啦,唔好下下拎到極端例子省死人呢啲on9 case啦
想知最後的士佬有冇告?
場地負責人
傾左十頁都無人講架的士爛左d咩
錯喇 係要賠比dc9,做唔到生意係咪要賠?
機場去亞博返去有得插隊都唔賺你就知佢地幾搵到錢
你喺街跌咗部電話出馬路俾架車碌爆咗個司機仲話叫你賠返條軚俾佢OK?
巴打你啱晒,上面班友都傻傻哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞